[intro]

Proč si vzít půjčku bez registru v roce 2024

Pro koho je půjčka bez registru vhodná? Zejména pro ty, kteří se nacházejí v registrech dlužníků, ale potřebují si půjčit pár stovek nebo tisíc korun na nejnutnější potřeby nebo nečekané výdaje. Tato půjčka je však spojena s mnoha riziky. Jak jim předejít a vybrat si bezpečnou půjčku, se dozvíte na následujících řádcích.

Klíčové vlastnosti půjčky bez registru 🔑

Půjčky bez registru dlužníků spadají do nebankovního sektoru. Půjčíte si maximálně pár tisíc korun bez toho, aniž by si vás úvěrovka lustrovala skrze registry dlužníků Solus, BRKI, NRKI a další. Avšak solidní společnost s licencí od ČNB vás ze zákona prověřit musí. Protože jste pro úvěrovku málo bonitní, půjčí vám jen na vysoký úrok. Půjčku z tohoto důvodu výrazně přeplatíte. Jestliže však máte dluhy ještě jinde, riskujete, že se dostanete do dluhové pasti.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o půjčku bez registru 🤔

O půjčku lze požádat i online, buď přímo u úvěrové společnosti nebo přes zprostředkovatele půjček. Rychle a efektivně vám porovnají půjčky podle úroků, RPSN, poplatků i nabízených bonusů. Následně si vyberete nejvýhodnější půjčkua vyplníte online žádost. Nezabere vám to déle než pár minut.

Při vyplňování formuláře musíte předložit 2 doklady totožnosti (OP, řidičák, rodný list, zbrojní průkaz, cestovní pas). Dále je většinou vyžadováno potvrzení o výši vašeho pravidelného příjmu. Kromě toho někdy společnost vyžaduje přehled měsíčních výdajů.

NÁŠ TIP: Chcete získat nejlevnější půjčku? Pak nejprve splaťte všechny své předchozí dluhy, a to i vůči dopravnímu podniku nebo mobilnímu operátorovi. Úvěrová společnost vám nabídne výhodnější úrok.

Kdy je půjčka bez registru ideální volbou 🕔

Nová půjčka bez registru se hodí zejména klientům, kteří dluží jiné úvěrovce, případně dopravnímu podniku za jízdu načerno, ale potkal je nějaký nečekaný výdaj. A protože nemají vlastní finanční rezervu, musí si půjčit. Nezřídka si půjčují na opravu domácího spotřebiče, na zaplacení léků nebo složenek za plyn, elektřinu či vodu.

4 hlavní výhody, které se k dané půjčce váží:

  • bezúčelová půjčka na cokoliv
  • rychlé peníze v hotovosti
  • jednoduché online sjednání půjčky
  • dostupný je úvěr také o víkendu nebo ve svátky

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší půjčku bez registru⚖️

Online půjčka bez registru dlužníků se stejně jako kterákoliv jiná online rychlá půjčka pro každého (či půjčka ihned) neobejde bez porovnání. Proč? Protože tak zjistíte, která je nejvýhodnější. Vyplatí se porovnávat dle roční i denní úrokové sazby, RPSN, poplatků za sjednání nebo vedení úvěru i dle případných bonusů (odpuštění jedné splátky, možnost splacení půjčky předčasně a zdarma). Též si přečtěte recenze na věřitele od předchozích žadatelů o půjčku.

Půjčka na ruku může být též půjčkou bez registru. Lidé, kteří dluží, někdy mají obstavený bankovní účet, a proto si bezhotovostně půjčit nemohou. Tato půjčka je však opatřena vysokými úroky i poplatky. Na druhou stranu mnohým lidem vyhovuje, že si půjčku sjednají online a pak jim kurýr přiveze peníze až domů. Nebo si je vyzvednou na benzínce, v trafice nebo v sázkové kanceláři.

Půjčka bez doložení příjmů je vhodná pro žadatele, kteří nemají žádný stálý příjem. Půjčí si maximálně několik tisíc korun, ovšem s velmi krátkou dobou splatnosti. Půjčku bez doložení příjmů často poskytují lichvářské společnosti, které si ve svých úvěrových smlouvách stanovují nesmyslné poplatky. Nikdy nepřistupujte na to, že budete platit poplatky ještě před uzavřením smlouvy.

Dostupné jsou na českém trhu i půjčky zdarma. Například tzv. půjčka před výplatou – první zdarma je dostupná pro ty, kteří si ještě nikdy nepůjčovali, nemají záznam v registru dlužníků a mají odpovídající pravidelný příjem. Půjčí si však maximálně 10 000 Kč.

Bezpečnost a rizika půjčky bez registru 👮

Půjčka pro zaměstnance bez registru nebo také půjčka bez registru pro OSVČ se nachází i v portfoliích finančních žraloků. Proto si pozorně čtěte úvěrovou smlouvu. Nepodepisujte ji, pokud čemukoliv v ní uvedenému nerozumíte. Nikdy na sebe nenechte vyvíjet slovní ani písemný nátlak.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • půjčujete-li si opakovaně, můžete se dostat do předlužení
  • splácením jedné půjčky druhou vám hrozí, že se dostanete do exekuce
  • jste-li vedeni v registrech dlužníků, musíte počítat s vysokými úroky (a půjčku proto vysoce přeplatíte)
  • dá-li vám věřitel podepsat revolvingovou smlouvu, bude vám půjčovat peníze opakovaně

NÁŠ TIP: Nedává vám věřitel žádný čas na rozmyšlenou? Nechce vám dát k podrobnému prostudování úvěrovou smlouvu? Dejte od něj ruce pryč. Znamená to, že je pro vás smlouva a podmínky v ní obsažené nevýhodné.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Nejrychlejší půjčka bez registru je dostupná online, doslova na pár kliknutí. Půjčka bez registru dlužníků je ovšem vždy riziková. Chcete-li si půjčit, nejprve splaťte své předchozí finanční závazky. Stejně tak je důležité nechat si půjčky porovnat, třeba přes online srovnávače, abyste měli jistotu, že si půjčujete výhodně a bezpečně, od společnosti s licencí od České národní banky.



Zdroje