[intro]

Proč si vzít půjčku 20 000 Kč v roce 2024

Krátkodobá rychlá půjčka 20000 Kč je závazkem maximálně na jeden rok. I tato spíše menší suma vám překvapivě může pomoci s nejedním nečekaným finančním výdajem. Rychlé sjednání i u ověřených poskytovatelů zajistí, že peníze na ruku nebo na účet získáte nejpozději 24 hodin od odeslání žádosti. S online srovnávačem navíc vybíráte pouze z ověřených úvěrů s licencí od České národní banky.

Klíčové vlastnosti půjčky 20 000 Kč 🔑

Krátkodobá půjčka 20 000 Kč může být bankovní i nebankovní půjčkou se splatností do jednoho roku. Bonitní klienti získají peníze za velmi nízkých nákladů. S vyšší úrokovou sazbou musí počítat lidé bez pravidelných příjmů či se záznamem v registru dlužníků. Úvěry je možné uzavřít online nebo osobně na pobočce. Vyplacení půjčky v hotovosti nebo na účet probíhá nejpozději 24 hodin po schválení žádosti.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o půjčku 20 000 Kč 🤔

Nečekané finanční výdaje se neptají, zda máte na účtu dostatek financí. S okamžitým výběrem ověřeného a bezpečného poskytovatele vám pomůže online srovnávač. Žadatel jenom vyplní krátký formulář. Z poskytnutých informací je následně vytvořen seznam nejvhodnější úvěrových nabídek. Ty jsou v případě půjčky 20 000 Kč nabízeny bankami, nebankovními společnostmi a i soukromými osobami.

To, jakou nabídku si klient vybere, záleží na něm. Kromě solidnosti nabídky je nutné zohlednit celkovou cenu. Následně lze vyplnit žádost online z pohodlí domova. Aby vše proběhlo bez problémů, je nutné přiložit požadované doklady. Každý poskytovatel má jiné požadavky. Většinou je nutné předložit jeden až dva doklady totožnosti, pravidelné příjmy v dostatečné výši a případně informaci o zaměstnavateli žadatele.

NÁŠ TIP: Snažte se zvýšit svou bonitu, druhým příjmem z nové brigády, ručením majetkem nebo žádosti s další osobou.

Kdy je půjčka 20 000 Kč ideální volbou 🕔

Dostali jste se do finančních problémů a nevíte jak ven? Pomocí nabízí rychlé krátkodobé půjčky. Pokud je půjčka 20 tisíc Kč nabízena ověřeným poskytovatelem s licencí od ČNB, nemáte se čeho bát. Peníze po vyplnění žádosti získáte nejpozději do druhého dne. Při osobním podpisu smlouvy je možné peníze na ruku vyplatit okamžitě.

Na co získané finance použijete, záleží j na vás. Půjčka 20 tisíc ihned Kč neřeší, zda potřebujete uhradit opravu střechu, koupit počítač nebo nový spotřebič do domácnosti. Nikdy ale nezapomínejte na bezpečnost a dodržujte zásady bezpečného půjčování. Půjčte si pouze tolik, kolik skutečně potřebujete. Ověřte si také, že máte z čeho půjčku splácet. Díky tomu je riziko propadnutí se do dluhové spirály minimální.

4 hlavní výhody, které se k dané půjčce váží:

  • možnost uzavřít licencovaný úvěr
  • okamžité sjednání online, nebo na pobočce
  • peníze v hotovosti nebo půjčka na účet
  • první půjčka může být zdarma

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší půjčku 20 000 Kč⚖️

I přesto, že si 20 000 Kč půjčujete pouze na krátké časové období, dbejte na výběr solidního poskytovatele. Zkontrolujte všechny údaje uvedené ve smlouvě. Mnohé vám napoví i recenze bývalých klientů či vlastnění licence od České národní banky. Oficiální seznam je uveden na webových stránkách ČNB.

Půjčka 20000 Kč může být bankou nabízena jako levný úvěr pro bonitní klienty. Máte-li finanční problémy, uzavřít můžete i půjčku před výplatou bez registru nebo bez doložení příjmů. Počítejte ale s vyššími náklady na sjednání i případnými sankcemi pozdních splátek.

Finanční problémy a nízká bonita ještě neznamenají, že musíte uzavřít pouze nebezpečný úvěr bez licence. U méně bonitních klientů je ale riziko uzavření nebezpečné půjčky daleko vyšší. Pozor si dejte u úvěrů na směnku. Ty jsou vydávány soukromými osobami, které mohou cenný papír kdykoliv prodat.

Krátkodobé úvěry lze u nového poskytovatele sjednat jako první půjčku zdarma. Ta je levným úvěrem i pro klienty s nízkou bonitou. Za půjčení maximálně několika desítek tisíc korun klient zaplatí nízkou roční úrokovou sazbu i další poplatky. Celkové výdaje na půjčku se ale extrémně zvýší při pozdní úhradě celé částky.

Bezpečnost a rizika půjčky 20 000 Kč 👮

Krátkodobé zadlužení berou mnozí žadatelé o úvěr na lehkou váhu. Mají za to, že pokud si půjčí několik tisíc korun, zvládnou je snadno vrátit. Zapomínají ale, že pozdní úhrada celkovou částku k vrácení zvýší o sankce. To, jak vysoké budou, je uvedeno ve smlouvě. Licencovaní poskytovatelé nesmí překročit zákonem danou maximální částku.

Patříte-li mezi žadatele o úvěr, jejichž bonita není příliš vysoká, oslovte poskytovatele o pomoc dříve, než bude pozdě. Před podpisem smlouvy se domluvte na variantách, jak řešit finanční problémy při splácení. Možností je například odložení splátek na pozdější dobu nebo změna výše splátek alespoň na pár měsíců.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • poplatek za předčasné splacení
  • vysoké sankce pozdních splátek
  • množství neověřených poskytovatelů
  • vysoké náklady u první půjčky zdarma

NÁŠ TIP: Solidnost nabízených služeb si ověřte prostřednictvím recenzí bývalých klientů.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Myslíte si, že krátkodobé úvěry vás nemohou přivést do problémů? I půjčka 20000 Kč je rizikem. To snížíte, vyberete-li si poskytovatele s licencí od České národní banky. Ten jedná dle zákonem daných podmínek a poskytuje úvěry pouze těm, kdo mají alespoň minimální bonitu. Abyste tyto úvěry nemuseli komplikovaně hledat na internetu, využijte online srovnávač. Aktuální nabídky díky němu získáte na pár kliknutí.



Zdroje