[intro]

Proč si vzít půjčku pro lidi v registru dlužníků v roce 2024

Jak získat půjčku, když jsem v registru dlužníků? Banka vám sice nepůjčí, ale můžete oslovit některou z licencovaných (ověřených) nebankovních institucí. Ty často mívají pro schvalování půjček nastavena mírnější kritéria a půjčky poskytují i zájemcům s horší bonitou. Počítejte však s tím, že jakožto nedostatečně bonitním žadatelům vám budou k úvěru nastaveny vyšší úroky a poplatky.

Klíčové vlastnosti půjček pro lidi v registru dlužníků 🔑

Půjčka pro lidi v registru dlužníků je rizikovým finančním produktem. Když už nějaký dluh máte, není moudré si dělat další. I proto vám půjčí maximálně soukromé společnosti bez licence k půjčování peněz a navíc za velmi vysoké úroky i poplatky. Navíc si půjčíte pouze několik tisíc korun s velmi krátkou dobou splatnosti. Tuto půjčku lze získat v hotovosti i na bankovní účet.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o půjčku pro lidi v registru dlužníků 🤔

Lidé tuto půjčku často nazývají půjčka v registru a právě ta je dostupná zejména u soukromých společností bez licence k půjčování peněz. Chcete-li si půjčit bezpečně od licencované společnosti, doporučujeme využít online srovnávač půjček. Vyplníte 1 krátký a přehledný formulář, doložíte 2 doklady totožnosti a případně další potvrzení.

Věřitel vám obvykle schválí půjčku do několika desítek minut. Vybrané společnosti dokonce fungují i o víkendu nebo ve sváteční dny. Jakmile podepíšete úvěrovou smlouvu, peníze u sebe máte nejpozději do druhého dne.

NÁŠ TIP: Nedosáhnete na půjčku pro dlužníky ve vámi požadované výši? V tom případě si o úvěr požádejte se spoludlužníkem nebo ručitelem. V obou případech dokládá stejné náležitosti jako vy.

Kdy je půjčka pro lidi v registru dlužníků ideální volbou 🕔

Tuto půjčku využívají zejména lidé, kteří mají již nějaký dluh, a to nejen vůči úvěrovkám, ale také u telefonního operátora nebo dopravního podniku. Tito lidé si mohou půjčit pár stovek, maximálně nižší tisíce korun na drobné výdaje spojené s domácností nebo třeba na léky.

Mějte však na paměti, že půjčka v registru dlužníků není nikdy ideální volbou. Půjčit byste si měli až poté, kdy svůj předchozí dluh splatíte. Jen tak se vyhnete vleklým finančním problémům.

4 hlavní výhody, které se k dané půjčce váží:

  • lze si půjčit i online
  • neúčelová půjčka na cokoliv
  • je možné si sjednat půjčku od 500 Kč
  • žádná složitá administrativa

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší půjčku pro lidi v registru dlužníků ⚖️

Půjčka pro lidi v registru je dostupná přímo u úvěrovek, ale i přes online srovnávače, které pro vás jednotlivé produkty přehledně porovnávají. Srovnat si půjčky však můžete i sami, a to dle výše úroků, poplatků, RPSN sazby nebo nabízených bonusů. Též se vyplatí přečíst si recenze na daného věřitele.

Dostupná je i půjčka na ruku čili v hotovosti. Vyberete si vhodného poskytovatele, podáte žádost o půjčku a až podepíšete úvěrovou smlouvu, peníze si vyzvednete na předem stanoveném místě. Také vám ale je může kurýr nebo obchodní zástupce společnosti dovézt až domů.

Půjčka bez doložení příjmů je vhodná pro žadatele, kteří nemají dostatečně vysoký pravidelný příjem nebo nemají vůbec žádný. Půjčí si však jen několik tisíc korun, s krátkou dobou splatnosti a vysokými úroky a poplatky.

Půjčka pro firmy je též žádaná. Vybírat lze mezi účelovými i neúčelovými úvěry. Účelové podnikatelské úvěry bývají z hlediska úroků a poplatků výhodnější. Dostupné jsou též nebankovní půjčky bez poplatku, ale pouze pro prvožadatele o půjčku a jen u vybraných společností. Tímto způsobem je možné si půjčit až 10 000 Kč.

Bezpečnost a rizika půjčky pro lidi v registru dlužníků 👮

Je vhodná půjčka, i když jsem v registru dlužníků? V žádném případě. Čím více dluhů budete mít, tím hůře se vám budou splácet. Nejprve uhraďte svůj předchozí dluh a až poté si můžete půjčit znovu. Navíc čím jste bonitnější, tím lepší úrok a nižší poplatky můžete získat. Také myslete na to, abyste si půjčovali pouze od společností s licenci od České národní banky.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • riziko dluhové spirály
  • extrémně vysoké úroky, poplatky i sankce
  • krátká doba splatnosti
  • riziko, že si půjčíte od společností pohybujících se na hraně zákona

NÁŠ TIP: Dobře si spočítejte své příjmy a výdaje. Udělejte si soupis vašich příjmů a povinných měsíčních výdajů, tak zjistíte, jestli a kolik si můžete půjčit. Případně využijte úvěrovou kalkulačku, abyste si spočítali, kolik budete splácet, jak dlouho a o kolik půjčku přeplatíte.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Půjčka pro lidi v registru je nebankovním typem úvěru, který si sjednáte online. Půjčíte si v hotovosti nebo na účet nanejvýš několik tisíc korun a s krátkou dobou splatnosti. Abyste se vyhnuli nekalým praktikám, sjednejte si půjčku přes online srovnávač. Nezřídka nabízí i výhodnější podmínky.



Zdroje