[intro]

Proč si vzít půjčku bez doložení příjmů na účet v roce 2024

Nepravidelné příjmy vás při sjednávání úvěru nemusí trápit. Alespoň ne vždy. Aby si i zájemci s nižšími či nepravidelnými příjmy mohli půjčit peníze, existuje půjčka bez příjmů na účet . Pokud uvažujete o jejím sjednání, pokračujte ve čtení. Poradíme vám a díky nám budete vědět, na co si při sjednávání půjčky dát pozor.

Klíčové vlastnosti půjčky bez doložení příjmů na účet 🔑

Aby klient nemusel dokládat pravidelné příjmy v dostatečné výši, má možnost si najít a sjednat nebankovní půjčku. Mezi typické vlastnosti půjčky bez doložení příjmů na účet patří:

  • sjednání za méně výhodných podmínek kvůli nižší bonitě klienta
  • obvykle vyšší úroková sazba, poplatky i sankce pozdních splátek
  • licencované nabídky s licencí od ČNB, ale spíše neověření poskytovatelé

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o půjčku bez doložení příjmů na účet 🤔

Abyste v nepřeberném množství nabídek snadno dokázali rozpoznat pravou, nechte si pomoci a vyzkoušejte služby nezávislého a bezplatného online srovnávače. Ten vám porovná a vybere vhodné úvěrové nabídky n a základě vyplnění krátkého formuláře.

Do žádosti žadatel uvede své údaje a požadavky na úvěr. Jedním kliknutím se následně přesune na webové stránky poskytovatele, kde vyplní žádost o úvěr. K té je třeba doložit:

  • kopii dvou dokladů totožnosti
  • číslo vlastního bankovního účtu
  • osobní a kontaktní údaje
  • u cizinců potvrzení o dlouhodobém, ideálně trvalém pobytu

TIP: Cenu za úvěr vám během několika málo minut zjistí online kalkulačka.

Kdy je půjčka bez doložení příjmů na účet ideální volbou 🕔

Možnost získat peníze do pár hodin od podání žádosti dokáže vyřešit nejeden finanční problém. Krátkodobé půjčky může klient využít například na úhradu nečekaných výdajů spojených s rodinným životem. Lidé bez pravidelných příjmů často nemají žádné finanční úspory. Úvěr pomáhá uhradit například náklady na opravu rozbitého auta či stávající dluhy. To je ale rozumně pouze v případě, že jsou závazky k jinému věřiteli spojeny s vysokou sankcí a tedy dluh extrémně rychle narůstá.

4 hlavní výhody, které s k dané půjčce váží:

  • bez nutnosti dokládat pravidelné příjmy
  • úvěr i pro méně bonitní žadatele
  • i přes zhoršenou finanční situaci ověřené nebankovní nabídky
  • spíše krátkodobý závazek s menším rizikem dluhové spirály

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší půjčku bez doložení příjmů na účet ⚖️

Půjčky bez dokládání příjmů na účet jsou obecně považovány za dražší formu úvěru. Cena je při výběru té pravé nabídky zásadní. Pozor si dejte na výši sankcí za pozdní splátky a veškeré účtované poplatky. Ty někteří neověření poskytovatelé vyžadují téměř za cokoliv. Aby se zvolený úvěr neprodražil, je nutné všechny tyto náklady před podepsáním smlouvy znát a umět zhodnotit.

Půjčka ihned na účet bez příjmů bývá dražší kvůli snížené bonitě klienta. Ta může být obdobně snížena i u půjčky bez registru. Obě tyto půjčky nemohou být nabízeny bankovním subjektem. Zároveň není možné vyžadovat půjčku velkého množství peněz. Obdobně krátkodobou, zpravidla výhodnější, je půjčka pro maminky na mateřské.

Půjčka bez doložení příjmů na účet je sice krátkodobým závazkem, ten je ale vždy vyplacen jednorázově. Pokud chcete pravidelně obdržet několik tisíc korun, někteří nebankovní poskytovatelé nabízí SMS půjčky. Schválení obou půjček probíhá za stejných podmínek. Rozdíl je ve vyplacení. Peníze z SMS úvěrů jsou klientům na účet připisovány opakovaně kdykoliv, kdy o ně požádáte zasláním SMS.

Vysoká bonita zvyšuje pravděpodobnost sjednání levného úvěru. Ověření poskytovatelé nabízí možnost uzavřít bezpečnou půjčku. U půjčky bez doložení příjmů na účet je možné naletět podvodníkovi i vyhledat ověřeného a solidního poskytovatele. Vysoké riziko vzniká u rychlé půjčky v insolvenci, půjčky bez výpisu z účtunebo u úvěru na směnku. Oba tyto typy půjček porušují základní pravidla daná zákonem o spotřebitelském úvěru.

Bezpečnost a rizika půjčky bez doložení příjmů na účet 👮

Půjčka bez doložení příjmů na účet je vždy spojena s rizikem sjednání neověřeného a nebezpečného úvěru. Zejména, pokud žádáte o půjčku 300000 Kč a více. Abyste měli jistotu, s kým úvěr sjednáváte, využijte oficiální seznam na webových stránkách Ćeské národní banky. Ten vám podá informaci o tom, zda je vámi vybraná půjčka licencovaná či nikoliv. Pokud úvěr licenci nevlastní, je možné nabízené služby zhodnotit dle recenzí bývalých klientů.

Protože po vás poskytovatel nechce doložení pravidelných příjmů, automaticky se zvyšuje pravděpodobnost, že nedokáže svým závazkům dostát včas. Kvůli tomu se můžete setkat s extrémně vysokými sankcemi nebo skrytými poplatky. Ty často nedodržují zákonem danou maximální hodnotu. Proto je nutné detailně přečíst všechny náležitosti smlouvy. Jedině tak víte, co vás během splácení čeká.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • riziko sjednání úvěru s lichvářem
  • skryté poplatky
  • nelegální poplatky za předčasné splacení
  • extrémně vysoké sankce za úvěr

TIP: Abyste neuzavřeli zbytečně drahý či dokonce nelegální úvěr, zvyšte svou bonitu ručením majetkem nebo třetí osobou.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

I krátkodobá půjčka bez doložení příjmů na účet je velkým závazkem. Díky online srovnávači nemusíte být profesionálem, který ví o úvěrech všechny podstatné informace. Náš průvodce vás navíc seznámil i s možnými riziky, na která je potřeba brát zřetel. S ověřenou nebankovní půjčkou získáte dostatek financí na všechny vaše neplánované výdaje.



Zdroje