[intro]

Proč si vzít půjčku v exekuci v roce 2024

Exekuce je soudně nařízeným vymáháním dluhů. Pokud k tomuto úkonu ze zákona dojde, žádný z poskytovatelů dlužníkovi peníze půjčit nesmí. Vybírat si předlužení zájemci o další půjčku mohou pouze z neověřených a nebezpečných úvěrů. Takové půjčování peněz je vysoce rizikové a drahé. Pokud nemusíte, rozhodně se do sjednávání takového úvěru nepouštějte. V opačném případě dbejte na svou bezpečnost a ověřte si, od koho peníze půjčujete.

Klíčové vlastnosti půjčky v exekuci 🔑

Půjčka v exekuci je nezákonným a nebankovním úvěrem. Ten nabízejí pouze společnosti bez licence od České národní banky a soukromí poskytovatelé. Takovýto úvěr je nejen extrémně rizikový, zároveň je také drahou formou půjčení peněz. Od sjednání nebankovní půjčky s exekucí by žadatele mohla odradit vysoká výše roční úrokové sazby a různé poplatky.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o půjčku v exekuci 🤔

Nebankovní půjčky s exekucí není možné uzavřít s ověřenými a licencovanými poskytovateli. Nabízeny jsou pouze těmi, jejichž činnost není kontrolována Českou národní bankou. I proto tyto nelegální formy půjčení peněz nelze vyhledat prostřednictvím online srovnávače. Ten přitom při porovnávání nabídek přináší řadu výhod. Použít jej lze ale jenom v případě, kdy chcete sjednat zákonem schválený úvěr.

Online srovnávač funguje na základě krátkého formuláře, který klient na začátku svého hledání vyplní. Dle něj jsou mu představeny ty nejvhodnější nabídky přesně podle jeho přání a požadavků. Úvěry jsou aktualizovány a všechny jsou pouze od poskytovatelů s licencní České národní banky. Klient tak má při použití srovnávače jistotu, že uzavře prověřený úvěr od solidního poskytovatele.

NÁŠ TIP: Pokud na vás byla uvalena exekuce, snažte se půjčit si peníze pouze od svých dobrých přátel nebo rodiny. A to jen na náklady, které skutečně potřebujete ihned uhradit.

Kdy je půjčka v exekuci ideální volbou 🕔

Pokud se nacházíte v exekuci, není sjednání dalšího úvěru ideální volbou. Navýšíte své stávající závazky, a zároveň jednáte protizákonně. Žádný z ověřených poskytovatelů vám navíc nemůže úvěr nabídnout. Máte tak možnost sjednání pouze neověřeného a často i velmi nebezpečného úvěru se soukromou osobou nebo nelicencovaným subjektem.

Pokud nemáte jinou možnost než porušení zákona a sjednání úvěru v exekuci, myslete na svou bezpečnost. Není nic horšího, než uzavřít úvěr s lichvářem. Stačí krátké opoždění úhrady splátek a máte problém nejen s financemi, ale i neodbytným soukromým poskytovatelem.

4 hlavní výhody, které s k dané půjčce váží:

  • možnost online sjednání
  • při vyplacení v hotovosti se o půjčce nikdo nemusí dozvědět
  • exekuce není překážkou
  • peníze pouze na základě dokladů totožnosti

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší půjčku v exekuci ⚖️

Pokud jste během exekuce v situaci, že si potřebujete půjčit peníze, myslete především na svou bezpečnost. Vzhledem k tomu, že licencované společnosti tento úvěr neposkytují, zaměřte se na všechny podmínky úvěru, které ve smlouvě budete podepisovat.

Půjčka s exekucí je podobně rizikovou jako půjčka na směnku. Ta je navíc i stejně protizákonná. Půjčka na exekuci má jednu výhodu. Po celou dobu splácení víte, komu peníze dlužíte. To se u půjčky na směnku může kdykoliv změnit. A to aniž by o tom dlužník nutně musel vědět.

Půjčka v exekuci je poskytována lidem, kteří jsou ve velmi špatné situaci. V té se mohou ocitnout i lidé sjednávající krátkodobou půjčku bez doložení příjmů nebo bez registru. Tyto formy úvěru jsou ale bezpečnější a zpravidla také levnější formou půjčení peněz. Nemusíte se tak u nich, stejně jako u půjčky do výplaty bez registračního poplatku, obávat extrémně vysokých nákladů.

Bezpečnost a rizika půjčky v exekuci👮

Když se řekne půjčka s exekucí , zkušení lidé již vědí, že se jedná o nezákonnou formu půjčení peněz. Pokud totiž dochází k soudem vynucenému splácení dluhů, nesmí žádný z poskytovatelů další peníze žadateli půjčit. Toto pravidlo často nedodržují nebankovní a soukromí poskytovatelé.

Nad sjednáním úvěru s neověřeným poskytovatelem visí riziko nebezpečí. A to především v podobě nebezpečného vymáhání dluhů. Především lichváři se nebojí téměř ničeho. A tak se může stát, že člověk kvůli dluhům přijde například o střechu nad hlavou. Proto by si měl každý dlužník pořádně promyslet, zda se mu sjednání úvěru v době, kdy je na něj uvalena exekuce, vyplatí.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • nezákonné sjednání dalšího úvěru
  • vysoké sankce pozdních splátek
  • často nebezpečná nebankovní půjčka na ruku
  • vysoké náklady na půjčku i případné sankce

NÁŠ TIP: Protože tento úvěr nabízejí pouze nelicencovaní poskytovatelé, zaměřte se na recenze bývalých klientů. Ti vám o solidnosti jejich služeb mohou povědět více.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Půjčka v exekuci je velmi nebezpečnou a zároveň nezákonnou formou půjčení peněz. Výrazně ji nedoporučujeme. Pokud ale přeci jen potřebujete půjčit další peníze, zaměřte se především na solidnost poskytovaných služeb. O finanční pomoc můžete požádat i své přátele či rodinu. Ve chvíli, kdy budete moci sjednat i ověřené půjčky, nebojte se obrátit na online srovnávač. Ten vám zajistí výhodné půjčení peněz pouze od poskytovatelů s licencí České národní banky.



Zdroje