[intro]

Proč si vzít půjčky pro dlužníky s exekucí v roce 2024

V dnešní době si lze vyřídit úvěr během několika minut. Ne vždy je ale půjčení peněz vhodným řešením problémů. Půjčka pro dlužníky s exekucí je vysoce nebezpečným a nevýhodným nebankovním úvěrem. Při půjčení žadatel musí počítat s vysokými náklady na pořízení, a navíc musí myslet i na sankce při pozdním splácení. Navíc se jeho finanční problémy s dalším úvěrem mohou zhoršit.

Klíčové vlastnosti půjčky pro dlužníky s exekucí 🔑

Půjčka pro lidi v exekuci je typem úvěru, který porušuje zákonná pravidla. Sjednat jej lze pouze s neověřenými a nebankovními subjekty a soukromými osobami. Rizikem jsou skryté poplatky a extrémně vysoké náklady za úvěr i případné sankce pozdních splátek. Nová půjčka může klienta, který nezvládá splácet své stávající dluhy, přivést do dalších finančních problémů.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o půjčku pro dlužníky s exekucí 🤔

U ověřených a bezpečných úvěrů je k nalezení vhodného poskytovatele ideální využít online srovnávač. Ten, dle krátkého formuláře, pomáhá najít úvěr přímo na míru. V případě nelegálních neověřených půjček si musí při hledání nabídek žadatel pomoct sám. Třeba s pomocí internetu nejen informací o nabízených půjčkách, ale také o solidnosti poskytovaných služeb. Ty lze ověřit i přes recenze bývalých klientů.

Při uzavírání půjčky pro dlužníky s exekucí každý poskytovatel počítá s tím, že bonita klienta nebude vysoká. I proto je uzavření úvěru poměrně snadné. K vyplněné žádosti je potřeba doložit doklady totožnosti, kontaktní a osobní informace. Někteří poskytovatelé trvají alespoň na potvrzení o pravidelných příjmech, například výpisem z účtu.

NÁŠ TIP: Pokud si peníze přeci jen půjčíte, nikdy si je nenechte zasílat na bankovní účet. Byly by vám okamžitě zabaveny.

Kdy je půjčka pro dlužníky s exekucí ideální volbou 🕔

V životě jsou situace, kdy i zadlužený člověk potřebuje finanční pomoc. Přesto je sjednání další půjčky v exekuci nebezpečným krokem. K němu se často uchylují lidé, které v exekuci potkají další nečekané finanční výdaje. Ty je, kvůli exekučnímu řízení, velmi náročné financovat. Obvykle se jedná o rozbité spotřebiče, či problémy při podnikání osob samostatně výdělečně činných.

4 hlavní výhody, které s k dané půjčce váží:

  • i pro žadatele v exekučním řízení
  • pouze krátkodobé zadlužení
  • první půjčka může být zdarma
  • vyplacení i o víkendu či v noci

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší půjčku pro dlužníky s exekucí ⚖️

Půjčka pro dlužníky s exekucí je pro poskytovatele velkým rizikem. Proto se na úvěrovém trhu v této oblasti nachází nespočet podvodníků. Pozor si dejte na informace uvedené ve smlouvě. A to nejen na částky jednotlivých nákladů či sankcí. Důležité je i případné řešení situací pozdních splátek.

Stejně, jako je nebezpečná půjčka pro dlužníky s exekucí , patří do této kategorie i půjčka na směnku. Oba úvěry jsou drahé a nevyzpytatelné. Půjčka na směnku porušuje zákon. Ten půjčování peněz na základě cenného papíru zakazuje.

Půjčka pro dlužníky s exekucí může být u některých poskytovatelů nabízena jako první půjčka zdarma. Takový úvěr je ve skupině neověřených úvěrů zpravidla nejlevnější. Platí to ve chvíli, kdy klient dokáže včas dostát všem svým závazkům. Jinak celkový dluh narůstá o úrokovou sazbu a další sankce i poplatky. Aby bylo sjednání co nejrychlejší je možnost uzavřít městskou půjčku. Tou je například půjčka Česká Lípa.

V případě sjednání úvěru si lze vybrat, zda budou peníze zaslány na bankovní účet, či vyplaceny v hotovosti. To neplatí u půjčky lidem v exekuci . Exekutoři kontrolují všechny příjmy člověka na bankovním účtu. A to jak u půjčky cizincům, tak u úvěrů pro občany České republiky. Pokud o půjčené peníze nechce přijít, musí si nechat vyplatit peníze na ruku. Jedině tak má dlužník šanci, že nebude jeho sjednání půjčky odhaleno.

Bezpečnost a rizika půjčky pro dlužníky s exekucí 👮

Při uzavírání půjčky pro dlužníky s exekucí nemáte šanci sjednat úvěr s licencí od České národní banky. Bezpečnému půjčení peněz se můžete přiblížit sjednáním půjčky s pozitivními recenzemi od bývalých klientů. K těm se snadno dostanete na webových stránkách jednotlivých poskytovatelů.

Aby půjčení peněz bylo co nejvíce bezpečné, nezapomeňte si detailně přečíst všechny náležitosti smlouvy. A to i části, které jsou napsány malým písmem. U soukromých osob a dalších nelicencovaných subjektů se často stává, že se zde objevují skryté poplatky. Ty mohou zvýšit celkovou cenu úvěru.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • zabavení peněz exekutorem
  • skryté poplatky
  • obecně drahá forma půjčení peněz
  • množství nedůvěryhodných poskytovatelů

NÁŠ TIP: Způsobem, jak se snadno vyhnout neověřeným poskytovatelům je požádání o půjčení peněz rodinu nebo blízké přátele.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Pokud se člověk dostal do exekuce, ideálně by neměl uvažovat o dalším zadlužení. Pomyslná dluhová spirála se kvůli dalším půjčkám stále více zrychluje. Navíc klient nemůže sjednat ověřený a tedy automaticky i bezpečný úvěr. Takové půjčky jsou nabízeny pouze lidem v lepší finanční kondici. Mezi ty rozhodně žadatelé s exekucí na krku nepatří.



Zdroje