[intro]

Proč si vzít nejlepší nebankovní půjčku v roce 2024

Rychlé půjčení peněz už do několika hodin i během víkendu, v noci či o svátek? Nejlepší nebankovní půjčka se postará o vaše potřeby. S využitím online srovnávače si vyberete pouze z ověřených úvěrů ten, který vám bude nejvíce vyhovovat. Abyste se nebáli sjednání nevýhodné či dokonce podvodné nebankovní půjčky, pokračujte ve čtení. Seznámíme vás s tipy, jak si peníze půjčit co nejlépe.

Klíčové vlastnosti nejlepší nebankovní půjčky 🔑

V případě snížené bonity je možné sjednat nebankovní úvěr za zhoršených podmínek. Nejlepší nebankovní půjčka zpravidla bývá licencovanou. Ta je specifická hned v několika ohledech:

  • služby nabízí i mimo běžnou pracovní dobu
  • poskytovatelé vlastní licenci od České národní banky
  • peníze jsou vyplaceny v hotovosti, nebo na bankovní účet
  • levné formy úvěru i dražší půjčky pro méně bonitní klienty

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o nejlepší nebankovní půjčku 🤔

Říká se, že čas jsou peníze. S online srovnávačem ušetříte oboje. Zadarmo si díky němu můžete porovnat úvěrové nabídky dle vašich preferencí. Každá z porovnávaných půjček je přitom ověřenou. Snadno se díky ní dostanete k vyplnění žádosti. U té je kromě uvedení osobních a kontaktních údajů nutné doložit:

  • kopii dvou dokladů totožnosti
  • potvrzení o pravidelných příjmech
  • cizinci alespoň doklad o přechodném pobytu na území České republiky

TIP: Pokud máte slovenské občanství, vyplatí se vám sjednat specifickou půjčku pro Slováky.

Kdy je nejlepší nebankovní půjčka ideální volbou 🕔

Pokud vaše bonita není 100%, obrátit se místo na bankovní společnost můžete na nebankovní poskytovatele. Mezi nimi se najdou ti, kdo bez problémů půjčí peníze i lidem se horší dlužní minulostí nebo s nedostatečně vysokými pravidelnými příjmy. Takoví lidé nemají dostatek financí na neočekávané finanční náklady. Jejich jedinou možností, jak tento problém vyřešit, je půjčení peněz.

Mezi výdaje, které se v domácnosti i u jednotlivce často objevují, patří například oprava automobilu či domácího spotřebiče. Peníze je možné využít i na náklady spojené se studiem nebo na úhradu stávajících dluhů. Úhrada dluhů sjednáním nového úvěru rozhodně není ideální. Vyplatí se pouze v případě, kdy jste sjednali úvěr s lichvářem, který se nyní chová protizákonně a ohrožuje tak vaši bezpečnost.

4 hlavní výhody, které s k dané půjčce váží:

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší nebankovní půjčku ⚖️

U nebankovních poskytovatelů dbejte především na solidnost poskytovaných služeb. Ty lze ověřit prostřednictvím recenzí bývalých klientů. Zásadní jsou i poplatky za úvěr, které nejsou součástí výše RPSN. Právě tyto částky by mohly výrazně zvýšit celkové náklady na půjčení peněz.

Nejvýhodnější nebankovní půjčka může být sjednána online, případně osobně přímo s poskytovatelem. To, jakou variantu využijete, záleží pouze na vás. Obecně lze doporučit osobní sjednání, pokud hledáte půjčku na ruku. Díky tomu získáte půjčku ihned. Variantou v takovém případě jsou úvěry sjednané ve městech, například půjčka Kadaň.

Většina nebankovních půjček neřeší, na co klient peníze použije. I proto jsou úvěry nabízeny i méně bonitním klientům. Naproti tomu účelové půjčky na auto si mohou sjednat pouze ověření žadatelé. Ti kromě pozitivní dlužní minulosti musí doložit i pravidelné příjmy v určité výši a často i ručit majetkem nebo třetí osobou.

Nejschvalovanější nebankovní půjčka může být, za podmínek totožných s těmi bankovními, nabízena bonitním klientům. Variantou je i sjednání půjčky bez doložení příjmů nebo bez registru. U nich klient musí počítat s vyšší úrokovou sazbou, sankcemi i dalšími poplatky. A to proto, že je snížena pravděpodobnost bezproblémového splacení úvěru.

Bezpečnost a rizika nejlepší nebankovní půjčky 👮

Nejlepší nebankovní půjčky vás na první pohled mohou nalákat na nízkou cenu. Ta je často ale pouze základem, ke kterému se musí připočítat různé poplatky. Poskytovateli, kteří neřeší zákonem dané maximální výše sankcí či poplatků za doplňkové služby, bývají nelicencované společnosti či soukromé osoby. O tom, jaké služby nabízí, se dozvíte na základě informací uvedených v podepisované smlouvě.

Ne každý nebankovní poskytovatel musí být podvodníkem. Jak ale zjistit, kdo vám chce nabídnout půjčení peněz se solidním jednáním? Pomoci zorientovat se v nabízených službách vám může sjednání úvěru od licencované společnosti. Její činnost je kontrolována Českou národní bankou. Jenom si dejte pozor, že je licence skutečná. Její pravost lze ověřit v oficiálním seznamu České národní banky.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

TIP: Online kalkulačka vám pomůže spočítat, zda máte na měsíční úhradu splátek dostatek financí.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

K uzavření bezpečného a výhodného úvěru nemusíte najít pouze bankovního poskytovatele. Nejlepší nebankovní půjčka od licencovaných společností vás svou cenou i solidním jednáním zaujme na první pohled. Snadno se k takovým nabídkám dostanete prostřednictvím online srovnávače, jež zadarmo srovnává nabídky přesně dle vašich preferencí. Spolu s našimi tipy a radami dokážete uzavřít ověřený nebankovní úvěr.



Zdroje