[intro]

Proč si vzít půjčku přes internet bez registru v roce 2024

Půjčit si přes internet, je extrémně snadné. A rychlé. Ale půjčit si správně, to už tak jednoduché není. Natož když máte v registrech záznam, který brání získání úvěru od banky. Ukážeme vám, jak vybrat bezpečnou půjčku přes internet bez registru , podle čeho se řídit, čemu se vyhýbat, a na které aspekty této půjčky si dát největší pozor.

Klíčové vlastnosti půjčky přes internet bez registru 🔑

Půjčka přes internet bez registru je běžným nebankovním úvěrem, který si můžete vyřídit online. Většina nebankovních společností dokáže poskytnout úvěr bez registru, a přitom dodržovat přísná pravidla zákona o spotřebitelském úvěru. Co ale znamená to „bez registru“? Možnosti jsou dvě: buď poskytovatel v registrech toleruje méně závažné záznamy, nebo do registrů vůbec nenahlíží.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o půjčku přes internet bez registru 🤔

O půjčku přes internet bez registru lze požádat snadno. Ať už stojíte o klasickou online půjčku bez registru, nebo o půjčku bez registru a ručení a zástavy, stačí udělat jediné: vyplnit elektronický formulář v našem srovnávači půjček. Proč právě tady? Do srovnání přidáváme jen prověřené poskytovatele s licencí ČNB. Tady zkrátka máte jistotu bezpečné půjčky. Během několika okamžiků se dozvíte, kdo vám půjčí.

Jakmile víte, které z půjček dáte přednost, stačí oslovit zvoleného poskytovatele. I to lze přímo ze srovnávače. Pracovník vybrané nebankovní společnosti vás provede zbývajícím procesem vyřízení půjčky, umožní online podpis smlouvy. A nakonec zařídí i výplatu peněz dle vašeho přání: na účet nebo v hotovosti. Protože vybíráte z předschválených nabídek, nezdržujete se žádostmi „naslepo“.

NÁŠ TIP: Předem si stanovte, jak vysokou splátku jste schopni posílat. To vás dost pomůže v jednání s poskytovateli o tom, jak půjčku nastavit. Jednak to urychlí celý proces, jednak si zajistíte, že půjčku opravdu „utáhnete“. A také se ihned ukáže, které úvěry jsou nevyhovující, protože u nich nebude možné se splátkou klesnout na částku, jakou ještě dokážete hradit.

Kdy je půjčka přes internet bez registru ideální volbou 🕔

Ideální volbou se půjčka přes internet bez registru může stát, když:

  • Potřebujete peníze rychle. Půjčky online bez registru jsou obvykle schváleny a vyplaceny rychle, často do hodiny
  • Nemáte příkladnou platební historii. Půjčky bez registru obvykle nemají tak přísné požadavky.
  • Hledáte diskrétní nebankovní půjčku. Tyto úvěry, jakmile si je berete v hotovosti, bývají velmi diskrétní. Vaše úvěrové informace se nedostanou k bance, k zaměstnavateli, ale ani k partnerovi, s nímž případně sdílíte jeden bankovní účet.

4 hlavní výhody, které s k dané půjčce váží:

  • jednoduchá administrativa
  • tolerance některých negativních záznamů v registrech
  • i pro žadatele s nižším příjmem
  • vysoká pravděpodobnost kladného vyřízení žádosti

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší půjčku přes internet bez registru ⚖️

Abyste půjčku vybrali správně, a získali jistotuje, že se zadlužuje zodpovědně, stačí dodržet následující tři doporučení:

  • půjčujte si jen od licencovaných poskytovatelů – jen od těch, jejichž půjčky najdete v online srovnávači. Sem se totiž lichváři nedostanou
  • dejte přednost půjčce s co nejnižším přeplatkem nebo s co nejnižší RPSN
  • upřednostněte ty půjčky, které umožní odklad splátky s nejnižším poplatkem za tuto službu.

Půjčky přes internet bez registru se poskytují jen v nižších částkách. A většinou i na poměrně krátkou dobu splatnosti. S tím je nutné počítat, kdykoliv se do výběru půjčky chcete pustit. Jestliže totiž stojíte o vyšší částku, například o půjčka 200000 , „bez registru“ už to nepůjde.

Nikdy se nevzdávejte všanc lichvářům! Půjčka od soukromé osoby, půjčka na směnku nebo půjčka po insolvenci, to jsou převážně nelegální půjčky, které končí v dluzích. Nepodceňujte nekalé praktiky podvodníků. Ve vlastním zájmu si o půjčku požádejte jen u prověřených společností.

Bez registru se poskytuje i půjčka do výplaty. Ta má ale striktně danou splatnost do 30 dní. U půjček přes internet bez registru je ale šance najít i úvěry s delší splatností. Proč stát o delší dobu platnosti? Abyste si mohli splátky rozdělit na několikrát, hradit je z vícero měsíčních příjmů.

Bezpečnost a rizika půjčky přes internet bez registru 👮

Rizikům spojeným s půjčování je třeba se vyhýbat nejen před půjčkou (když ji vybíráte), ale i během trvání úvěru (když jej splácíte). Vybírejte pečlivě, vždy jen od licencovaných poskytovatelů. Splátku si nechte nastavit tak, abyste ji dokázali bezpečně uhradit. Pokud to nebude možné, půjčku odmítněte a vybírejte mezi dalšími.

Během splácení půjčky sledujte svůj úvěr, že se všechny záznamy o něm vyvíjejí podle skutečnosti. A samozřejmě: splácejte včas, možná raději i s předstihem. Příkaz k úhradě odešlete raději od den, dva dříve. Okamžité platby jsou sice pohodlnou službou, ale stát se může cokoliv. Pokud splátka dorazí o jediný den později, už to může u některých poskytovatelů vyvolat problém.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • často drahý nebankovní úvěr
  • vyšší riziko předlužení, především z nesprávně nastavených splátek
  • riziko dalšího prohloubení negativní úvěrové historie,
  • často vysoké poplatky za odklad splátky nebo sankce z prodlení

NÁŠ TIP: Vysokou cenu půjčky si můžete snížit díky tomu, že se dostanete z registrů. Je to možné především u SOLUS registru. Stačí doplatit zaznamenaný dluh v prodlení, následně si u společnosti, kde jste dluh doplatili, vyžádat potvrzení o bezdlužnosti a zrušit souhlas s GDPR. Pak už jen pošlete oba dokumenty na SOLUS registr, a požádáte o urychlený výmaz.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Půjčky přes internet bez registru jsou lákavé pro svou rychlost a dostupnost, ale je důležité si uvědomit rizika, která s nimi přicházejí. Pamatujte, že půjčka bez registru by měla být jen krajním řešením. Vybírejte vždy jen z půjček od prověřených poskytovatelů. Splátku si nechte nastavit tak, abyste ji bezpečně zvládli. Porovnejte nabídky a vyberte si půjčku s nejnižším přeplatkem. Upřednostněte půjčky s možností odkladu splátky za minimální poplatek



Zdroje