[intro]

Proč si vzít půjčku na ruku v roce 2024

Co dělat, když nemáte bankovní účet nebo je zablokovaný a potřebujete si půjčit? Sjednejte si půjčku na ruku. Hotovostní půjčky ale mohou vyjít velmi draho, proto se vyplatí je nejprve porovnat mezi sebou třeba přes online srovnávač. Půjčky na ruku jsou navíc mnohdy dostupné i o víkendech a svátcích. Abyste však nenaletěli lichvářům, doporučujeme si zkontrolovat, zda má vybraný věřitel licenci k půjčování peněz.

Klíčové vlastnosti půjčky na ruku 🔑

Půjčka na ruku je nebankovní typ úvěru, nejčastěji krátkodobého charakteru. To znamená, že si půjčíte několik tisíc korun, maximálně nižší desítky tisíc se splatností od 1 měsíce do 1 roku. Půjčky v hotovosti však bývají spojovány s extrémně vysokými úroky a poplatky. Též si dávejte pozor na to, abyste půjčku splatili včas. Jinak zaplatíte i vysoké sankce za nedodržení smluvních podmínek.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o půjčku na ruku 🤔

Půjčka na ruku ještě dnes k dispozici je dostupná online. Podívat se můžete přímo na stránky nebankovních společností. Anebo si nejprve nechte půjčky porovnat přes online srovnávače. Půjčky vám přehledně srovnají podle nejdůležitějších kritérií – roční a denní úroková sazba, RPSN, výše všech poplatků spojených s půjčkou a jejím vedením, poskytované bonusy. Srovnávače navíc často poskytují půjčky za výhodnějších podmínek.

Vyplníte jen 1 formulář, doložíte 2 doklady totožnosti (např. řidičák a občanku nebo OP a rodný list, případně cestovní pas) a potvrzení o vašich pravidelných měsíčních příjmech. Po podpisu úvěrové smlouvy vám kurýr přiveze peníze až domů nebo si je vyzvednete na čerpací stanici, v trafice či sázkové kanceláři.

NÁŠ TIP: Na českém trhu jsou též dostupné půjčky na mateřské ihned. Maminky na mateřské dovolené si mohou půjčit oproti předložení dokladu o pravidelně vyplácené peněžité podpoře při mateřské dovolené.

Kdy je půjčka na ruku ideální volbou 🕔

Půjčka ještě dnes na ruku je vhodná pro žadatele, kteří potřebují nižší tisíce korun na pokrytí nečekaných výdajů. Často nemají žádné vlastní úspory a ještě k tomu mívají další dluhy, kvůli kterým se ocitli například v exekuci. Tito lidé ale potřebují další peníze, aby zaplatili složenky, základní potraviny nebo školní pomůcky pro své děti.

4 hlavní výhody, které se k dané půjčce váží:

  • půjčka na cokoliv
  • online sjednání do 5 minut
  • lze si půjčit od 500 Kč
  • žádné složité administrativní vyřizování

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší půjčku na ruku ⚖️

Půjčujete si úplně poprvé? Nechte si půjčky na ruku porovnat přes online srovnávače. Přehledně vám půjčky srovnají dle nejdůležitějších kritérií nezávisle a zdarma. Navíc u nich máte jistotu, že si půjčíte od solidní společnosti s licencí k půjčování peněz od České národní banky. Přesto si vždy pročtěte recenze na daného věřitele. Tak zjistíte, jak s ním jsou spokojení ostatní lidé.

Půjčka bez dokládání příjmů též může být půjčkou na ruku. Protože ale nejste dostatečně bonitní, lze si půjčit jen nižší tisíce korun, za vysoký úrok a s vysokými poplatky. Bez doložení příjmů vám navíc půjčí jen soukromá společnost bez licence. Všechny licencované společnosti si musí ověřit, že máte pravidelný příjem, a to v odpovídající výši.

Půjčka pro dlužníky je velmi rizikovým úvěrem. Čím více dluhů máte, tím snáze se dostanete do exekuce. Ke všemu nejste dostatečně úvěruschopní, proto vám půjčí jen úvěrovky bez licence. Půjčku vysoce přeplatíte a ještě ji musíte splatit ve velmi krátké době, nejčastěji do 1 měsíce.

Oblíbená je například SMS půjčka na ruku , kdy si půjčíte oproti zaslání 1 SMS v požadovaném tvaru. Lze si půjčit několik tisíc korun a často i bez dokládání příjmů. SMS půjčka může být půjčka pro každého, ale obvykle není příliš výhodná. Chcete-li dostat půjčku s lepšími podmínkami, půjčujte si bezhotovostně a až poté, kdy uhradíte všechny své předchozí finanční závazky.

Bezpečnost a rizika půjčky na ruku 👮

Někdy ve výsledku zaplatíte o mnoho víc, než kolik jste si půjčili. Extrémně vysoké úroky a poplatky vám půjčku výrazně navýší. Pak se může stát, že ji nebudete schopni splácet. Před sjednáním půjčky proto využijte úvěrovou kalkulačku. Zvládne i výpočet úroků z půjčky, a vy tak díky ní budete vědět, o kolik půjčku přeplatíte i jak vysoké budete hradit splátky.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • skryté poplatky v lichvářských smlouvách
  • krátká doba splatnosti
  • dlužíte-li jinde a půjčujete si znovu, hrozí vám, že se dostanete do dluhové spirály
  • půjčku na ruku solidní společnosti většinou nenabízejí

NÁŠ TIP: Vyvíjí na vás společnost slovní nebo písemný nátlak? Opakuje vám stále dokola, že rádoby výhodná nabídka platí jen teď a tady? Dejte od ní ruce pryč. Licencovaná společnost se svými klienty takto nejedná.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Půjčka do hodiny na ruku je na českém úvěrovém trhu rovněž k dostání. Avšak všechny půjčky na ruku jsou spojeny s vysokými úroky i poplatky. Proto si tento typ úvěru dobře promyslete. Využijte úvěrovou kalkulačku a zjistěte, kolik budete splácet. Chcete-li si půjčit opravdu bezpečně, vyzkoušejte online srovnávače. Nabízejí půjčky výhradně od společností s licencí od České národní banky.



Zdroje