[intro]

Proč si vzít víkendovou půjčku ihned v roce 2024

Věděli jste, že si můžete o půjčku požádat i během víkendu nebo dokonce státního svátku? Skutečně tomu tak je. Půjčíte si pár set či tisíc korun se zasláním na účet nebo s vyplacením peněz na ruku. Musíte však počítat s vyššími úroky i poplatky. Kde hledat nejvýhodnější půjčku o víkendu? Vyzkoušejte náš online srovnávač, který vám najde půjčku na míru.

Klíčové vlastnosti víkendové půjčky ihned 🔑

Víkendová půjčka ihned k dispozici je výhradně nebankovní typ úvěru. Splatnost půjčky se pohybuje v řádu několika týdnů, maximálně několika měsíců, pokud využijete zpoplatněnou možnost prodloužení splácení. Je možné si nechat peníze poslat na účet nebo vyplati na ruku, tedy v hotovosti.

Půjčka o víkendu ihned má několik typických parametrů:

  • její splatnost se pohybuje do 30 dní
  • můžete si ji nechat vyplatit v hotovosti nebo na účet
  • dostupná je jen u nebankovních firem
  • nezřídka je opatřena vysokými úroky a poplatky

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o víkendovou půjčku ihned 🤔

Půjčka ihned na účet o víkendu je dostupná jako půjčka online. Sjednáte si ji přímo přes stránky úvěrové společnosti nebo využijte online srovnávače. Během pár vteřin vám půjčky porovnají a nabídnou vám nejvýhodnější úvěr. Kromě toho nabudete jistoty, že si půjčujete od licencované společnosti.

Vám stačí jen vyplnit jeden přehledný a krátký formulář, doložit k tomu jeden až dva platné doklady totožnosti a dle požadavků poskytovatele nějaké potvrzení o výši pravidelného příjmu. Úvěrovka vaši žádost vyhodnotí do pár desítek minut.

NÁŠ TIP: V žádosti uvádějte jen pravdivé informace. Úvěrová společnost disponuje chytrými online nástroji, kterými si může vámi uvedené informace ověřit.

Kdy je víkendová půjčka ihned ideální volbou 🕔

Víkendová půjčka pomůže v nouzi těm, kdo potřebují okamžitě půjčit pár stovek nebo pár tisíc korun, aby zaplatili urgentní výdaje. Může jít například o zaplacení léků a výloh za lékaře nebo lze z půjčky zaplatit opravu auta či koupi nezbytného domácího spotřebiče ledničky či pračky.

4 hlavní výhody, které se k dané půjčce váží:

  • online sjednání do pár minut
  • rychlé vyřízení žádosti
  • půjčíte si nejen o víkendech, ale i ve svátky
  • lze si půjčit již od 500 Kč

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší víkendovou půjčku ihned ⚖️

Půjčka o víkendu ihned na účet není jen jedna, a proto je nutné si vybrat, která pro vás bude nejlepší volbou. Půjčky srovnávejte dle RPSN sazby, denního úroku, výše poplatků za sjednání a vedení úvěru nebo dle poskytovaných bonusů (předčasné splacení zdarma, možnost si zdarma splátky odložit atd.). Čtěte si i recenze na vámi vybraného poskytovatele.

Půjčka ihned na účet o víkendu může být i rychlá půjčka ihned na účet. O půjčku si během pár minut požádáte a nejpozději do několika hodin máte peníze na účtu nebo v hotovosti. Lze si však půjčit maximálně několik tisíc korun.

Která je nejlepší půjčka? Může to být například půjčka zdarma. Tento typ úvěru bývá vybranými společnostmi poskytován bez úroků a mnohdy také bez poplatků za sjednání a vedení úvěru. Půjčíte si však maximálně 5 000 Kč. Tuto výhodu ovšem mají pouze prvožadatelé o půjčku u dané společnosti. Dejte si pozor na to, abyste si nesjednali bezúročnou půjčku s poplatky tak vysokými, že vás vyjde dráž než kterákoliv jiná půjčka.

Bezpečnost a rizika víkendové půjčky ihned 👮

Nemáte příliš vysoký příjem, ale přesto si půjčujete? Snažte se, abyste se nedostali do prodlení se splátkami. Pak totiž zaplatíte i vysoké sankce. Nikdy si také nepůjčujte na něco, co ve skutečnosti ke svému živobytí nepotřebujete. Půjčky slouží výhradně na nákup věcí související s živobytím, na vzdělání, podnikání nebo jiné záležitosti, bez kterých se rozhodně neobejdete. Dobře si spočítejte, jestli na půjčku v požadované výši stačíte.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • krátká doba splatnosti
  • vysoké úroky a poplatky
  • extrémně vysoké sankce
  • tuto půjčku nabízejí i finanční žraloci

NÁŠ TIP: Když nemá úvěrovka licenci k půjčování peněz, žádnou smlouvu s ní nepodepisujte. Ač se vám nabídka může na první pohled zdát výhodná, později zjistíte, že šlo o lichváře a smlouva obsahuje pro vás dlouhodobě nesplnitelné podmínky.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Půjčka o víkendu ihned poskytnutá v hotovosti nebo na účet je dostupná online jako nebankovní krátkodobá půjčka. Půjčíte si na co potřebujete a klidně i ve sváteční dny. Vyhněte se nabídkám od lichvářů a sjednejte si půjčku přes online srovnávače, které fungují 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.



Zdroje