[intro]

Proč si vzít půjčku na mateřské dovolené v roce 2024

Banky obvykle maminkám na mateřské bez práce nepůjčují, ale vybrané nebankovní společnosti mohou. Půjčka na mateřské dovolené je dostupná online, po vyplnění 1 formuláře. Mějte se však na pozoru před podvodníky. Abyste nenaletěli na podvodné taktiky, je nutné si věřitele před podpisem smlouvy důkladně prověřit. Nebo si půjčte přes online srovnávače, které nabízejí a mezi sebou srovnávají půjčky výhradně od solidních úvěrových firem s licencí ČNB.

Klíčové vlastnosti půjčky na mateřské dovolené 🔑

Půjčky ženám na mateřské dovolené patří mezi nebankovní půjčky, obvykle s dobou splatnosti ne delší než 1 rok. Lze si půjčit již od 500 Kč až do několika tisíc korun. Tyto půjčky však bývají opatřeny vyššími úroky i poplatky. Navíc jsou půjčky na mateřské nabízeny i lichvářskými společnostmi, které neváhají využívat tíživé finanční situace maminek na MD. Půjčky pro ženy na mateřské často nabízejí za nesmyslné poplatky či s extrémně vysokým RPSN.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o půjčku na mateřské dovolené 🤔

Půjčka maminkám na mateřské je dostupná online, buď přímo u nebankovní společnosti nebo skrze online srovnávače půjček. Ty jsou vhodné zejména pro žadatele, kteří by si rádi nechali více půjček porovnat nezávisle a zdarma. Zároveň srovnávače nabízejí produkty jen od licencovaných společností. Fungují nonstop a nezřídka nabízejí půjčky s výhodnějšími podmínkami.

Při vyplňování online žádosti budete potřebovat 2 doklady totožnosti (OP, řidičák, rodný list, cestovní pas, zbrojní průkaz) a potvrzení o výši příjmu. Věřitel si vás následně ověří skrze registry dlužníků, jestli nemáte dluhy po splatnosti. Rovněž po vás může chtít ověřovací platbu ve výši 1 Kč, pokud budete chtít zaslat půjčku na účet.

NÁŠ TIP: Banka vaši žádost zamítla? Zkuste si vybrat nebankovní společnost. Každá si stanovuje vlastní pravidla pro schvalování půjček. Když neuspěje u jedné, neznamená to, že nepochodíte u jiné.

Kdy je půjčka na mateřské dovolené ideální volbou 🕔

Půjčky na mateřské dovolené jsou žádané zejména mezi ženami, které nevystačí s podporou od státu. Půjčují si například na základní vybavení do domácnosti, na nájem nebo na výbavičku pro svého nejmladšího potomka. Nezřídka si půjčují i na zaplacení složenek za energie, na nový domácí spotřebič, základní oblečení nebo potraviny.

4 hlavní výhody, které se k dané půjčce váží:

  • rychlé online sjednání
  • půjčka na ruku i na bankovní účet
  • neúčelová půjčka na cokoliv
  • půjčíte si již od 500 Kč

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší půjčku na mateřské dovolené ⚖️

Jednotlivé finanční produkty srovnávejte dle výše úroku, RPSN, výše poplatků i případných sankcí. Doporučujeme se poohlížet také po nabízených bonusech, kterými mohou být např. předčasné splacení půjčky zdarma, odpuštění první nebo poslední splátky či půjčka bez úroků.

Půjčka na mateřskou dovolenou , respektive na živobytí v době, kdy ženy nechodí do práce, ale starají se o své dítě, může být jak půjčka online, tak zároveň i nebankovní půjčka. Půjčíte si po internetu a ještě dnes můžete mít peníze u sebe.

Půjčka na ruku je vhodná pro maminky, které nemají vlastní bankovní účet. Úvěr si sjednají po internetu a peníze jim přiveze kurýr nebo obchodní zástupce společnosti až domů. Nebo si je mohou vyzvednout v trafice, sázkové kanceláři nebo na benzince.

Půjčka bez doložení příjmů je mezi maminkami na mateřské taktéž oblíbená. Bez doložení příjmů však půjčují zejména lichváři, a proto půjčku vysoce přeplatíte, a to jak na úrocích, tak i poplatcích. Populární je půjčka před výplatou bez 1 Kč. Půjčíte si několik stovek korun nebo nižší tisíce s platbou na účet. Nemusíte však zasílat ověřovací platbu ve výši 1 Kč.

Bezpečnost a rizika půjčky na mateřské dovolené 👮

Jakmile se zpozdíte byť jen den se splátkou, začnou vám nabíhat sankční poplatky. Proto se před podpisem smlouvy ujistěte, že budete schopni půjčku včetně úroků a poplatků splatit. V opačném případě se snadno dostanete do finančních problémů. Je dobré využít online kalkulačku, díky které budete ihned vědět, kolik celkově zaplatíte i jak dlouho budete splácet.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • vysoké úroky a poplatky
  • vysoké sankce za porušení úvěrové smlouvy
  • krátká doba splatnosti
  • riziko, že se upíšete lichvářům

NÁŠ TIP: Víte, že nemáte peníze na příští splátku? Požádejte svého věřitele o odklad splátky nebo její snížení. Solidní věřitel vám rád vyhoví, ačkoliv se to občas neobejde bez poplatku.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Půjčka maminkám na mateřské je nebankovním typem úvěru, který si sjednáte po internetu. Peníze můžete vynaložit na jakýkoliv účel. Rovněž si můžete půjčit bezhotovostně i na ruku. Mějte se však na pozoru před lichváři a čtěte si recenze na věřitele od jejich předchozích klientů. Stejně tak si zkontrolujte, jestli má váš vybraný poskytovatel licenci k půjčování peněz.



Zdroje