[intro]

Proč si vzít půjčku pro začínající podnikatele v roce 2024

Půjčka pro začínající podnikatele je dostupná jak v bezúčelové, tak účelové variantě. Vybírat můžete mezi produkty od bank i nebankovních společností. Abyste si ušetřili čas i starosti, doporučujeme využít online srovnávače půjček, který je nezávislý a zadarmo. K dispozici je vám dokonce i první půjčka zdarma. Jak ji získat, se dozvíte na následujících řádcích.

Klíčové vlastnosti půjčky pro začínající podnikatele 🔑

Půjčka začínajícím podnikatelům může být bankovního i nebankovního charakteru. Půjčíte si krátkodobě (se splatností do 1 roku) nebo také střednědobě (splatnost do 8 let). Sjednáte-li si účelovou půjčku, kdy peníze vynaložíte skutečně jen na podnikatelského účely, můžete dosáhnout na výhodnější úrok i poplatky. U nebankovních společností je dokonce možné získat rychlou hotovostní půjčku.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o půjčku pro začínající podnikatele 🤔

Nebankovní půjčka pro začínající podnikatele je dostupná přímo přes internetové stránky úvěrových společností nebo přes online srovnávače. Na srovnávačích vám stačí vyplnit jen 1 formulář pro všechny nabízené produkty. Zašlete oskenované 2 doklady totožnosti, přidáte daňové prohlášení za uplynulý rok a případně další náležitosti a máte hotovo.

Úvěrová společnost si zkontroluje, zda-li nejste vedeni v některém z registrů dlužníků a též si ověří vaši bonitu. Pokud vaši žádost vyhodnotí kladně, zašle vám peníze na účet během několika mála hodin.

NÁŠ TIP: Abyste dosáhli na vyšší půjčku, můžete o ni požádat se spolužadatelem. Případně lze ručit movitým nebo nemovitým majetkem.

Kdy je půjčka pro začínající podnikatele ideální volbou 🕔

Půjčka pro začínající podnikatele je ideální volbou pro OSVČ, které zakládají firmu a potřebují finančně vypomoci s jejím rozjezdem. Lidé si často půjčují například na nákup firemních prostorů a vybavení, na materiál nebo třeba na firemní vozy. V neposlední řadě je možné z peněz zaplatit rekonstrukci nebo rozšíření firemních prostorů.

4 hlavní výhody, které se k dané půjčce váží:

  • rychlé online sjednání
  • žádná složitá administrativa
  • peníze na ruku i na účet
  • u některých společností si půjčíte i o víkendech a svátcích

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší půjčku pro začínající podnikatele ⚖️

Půjčka začínajícím podnikatelům se porovnává podle několika důležitých kritérií. Mezi ně patří denní a roční úroková sazba, RPSN sazba, výše poplatků za sjednání a vedení úvěru, výše sankcí a poskytované bonusy. Doporučujeme vybírat též podle recenzí od předchozích klientů vámi vybraného věřitele.

K dispozici je i půjčka pro začínající podnikatele bez zástavy majetku. V tomto případě si půjčíte klidně i vyšší desítky tisíc korun, ale musíte skrze daňové prohlášení za uplynulý rok doložit, že jste na takovou půjčku bez zástavy dostatečně bonitní.

Bezúročná půjčka pro začínající podnikatele (půjčka zdarma) je taktéž dostupná. Obvykle si lze však půjčit maximálně 10 000 Kč. Navíc jsou bezúročné půjčky pro začínající podnikatele k dispozici obvykle jen prvožadatelům o půjčku. Někdy ale jde o klamavou reklamu. Úvěrovka vám sice půjčí bezúročně, ale poplatky vám naúčtuje natolik vysoké, že vás nakonec i bezúročná půjčka vyjde velmi draho.

Vysoké půjčky jako například půjčka 450 000 Kč si můžete zařídit jako půjčku od soukromé osoby. Mezi soukromými osobami se nachází mnoho investorů, kteří vám na zajímavý podnikatelský nápad rádi půjčí. Protože však nemívají licenci k půjčování peněz, dejte si pozor na to, abyste neskončili v rukou lichvářů.

Půjčka pro firmy může být také zároveň rychlá půjčka. Potřebujete-li si půjčit opravdu jen nižší desítky tisíc korun, lze tak učinit po internetu. Až vyplníte krátký formulář, věřitel vaši žádost vyhodnotí do pár minut. Ještě dnes tak můžete mít peníze na účtu.

Bezpečnost a rizika půjčky pro začínající podnikatele 👮

Jestliže požadujete jen několik desítek tisíc korun a úvěrová společnost po vás vyžaduje ručení nemovitostí nebo movitým majetkem, zbystřete. Může jít o společnosti pohybující se na hraně zákona. Žádná licencovaná společnost po vás u takovýchto částek zástavu nepožaduje. Přes stránky České národní banky si zkontrolujte, jestli má váš věřitel licenci k půjčování peněz.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • riziko, že si půjčíte od lichvářů
  • při zástavě majetku hrozí, že o něj přijdete
  • při nedostatečném příjmu vám může být půjčka zamítnuta
  • u neúčelových půjček můžete sjednaný úvěr výrazně přeplatit

NÁŠ TIP: Chcete-li mít jistotu, že zvládnete půjčku splatit, sjednejte si pojištění schopnosti splácet. V případě, že máte se svým věřitelem jakýkoliv problém, lze se obrátit na finančního arbitra. Spor mezi vámi a věřitelem rozhodne nezávisle a zcela zdarma.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Půjčka začínajícím podnikatelům je dostupná online, po vyplnění 1 formuláře. Pokud si chcete nechat půjčky smysluplně porovnat a doporučit tu nejvýhodnější, zajděte na stránky online srovnávačů. Fungují nonstop a nezřídka vám nabídnou lepší podmínky pro sjednání úvěru než většina úvěrových institucí.



Zdroje