[intro]

Proč si vzít SMS půjčku v roce 2024

Představte si, že si díky zaslání jedné SMS můžete po dobu několika let pravidelně půjčovat menší obnos peněz. Jedná se o SMS půjčku . A není vůbec složité se k ní dostat. Nejeden ověřený poskytovatel vám tento úvěr nabídne za příznivých podmínek a cen. Licencované úvěry získáte prostřednictvím online srovnávače. Díky němu nenaletíte žádnému podvodníkovi, který využívá lichvářské způsoby.

Klíčové vlastnosti SMS půjčky 🔑

SMS půjčka ihned je nebankovním úvěrem. Nabízen může být jak soukromými osobami, tak i licencovanými společnostmi, které jednají dle zákonných podmínek. Zaslání žádosti a její schválení probíhá online. Následně si klient může o půjčení několika tisíc korun zažádat kdykoliv, kdy úvěr potřebuje. A to pouze na základě odeslání SMS v předem určeném tvaru. Nastavena je maximální výše půjček a také nejpozdější datum splatnosti.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o SMS půjčku 🤔

Celý proces od odeslání žádosti až po její schválení může probíhat online. To znamená, že klientovi stačí pouze připojení k internetu a mobilní telefon na vyfocení dokumentů. Následně již pouze vyplní žádost a čeká na její schválení. Aby bylo i nalezení nejlevnější půjčky jednoduché a rychlé, lze využít online srovnávač. Ten přináší řadu výhod.

Díky online srovnávači se nemusíte obávat uzavření lichvářského úvěru. Klient vyplní formulář se svými požadavky na půjčku. Z nich srovnávač následně vybere vhodné nabídky, které odpovídají vybraným vlastnostem. Na klientovi je pak pouze výběr nejlepší nabídky a vyplnění žádosti. Aby bylo půjčení peněz levné, je na místě kromě dokladů totožnosti doložit i pravidelné příjmy a mít čisté registry dlužníků.

NÁŠ TIP: Pokud jste vysoce bonitní, zvažte možnost kontokorentu u vaší domovské banky.

Kdy je SMS půjčka ideální volbou 🕔

SMS půjčka je nejvhodnější variantou pro ty klienty, kteří potřebují opakovaně pouze pár tisíc korun. To, že například nevyjdete s příjmy ze zaměstnání, můžete občasně kompenzovat právě tímto úvěrem. Vyhnete se tak zbytečnému zasílání nové žádosti a čekání na vyplacení peněz. Proces schvalování u SMS půjčky probíhá pouze jednou. Následně je možné peníze získat do několika minut či hodin.

SMS půjčku každému můžete využít i v případě, že se vaše finanční situace nečekaně zhorší. Protože k ověření bonity dochází pouze na začátku, nikdo se o krátkodobém zhoršení nemusí dozvědět. Stále ale buďte opatrní a myslete na své dluhy a možnosti, jak je uhradit. Výhodou SMS půjčky je i skutečnost, že je možné celý úvěr splácet po dobu několika let. Na úhradu opakovaných krátkodobých dluhů tak máte dostatek času.

4 hlavní výhody, které s k dané půjčce váží:

  • možnost sjednat jako první rychlou půjčku bez úroku
  • opakované čerpání úvěru
  • rychlé vyplacení peněz
  • i pro klienty se zhoršenou bonitou

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší SMS půjčku ⚖️

Pokud dáte přednost ověřeným licencovaným nabídkám, pak je zásadní především cena či výše sankcí. Důležitá je výše RPSN, která zohledňuje jak roční úrokovou sazbu, tak také další poplatky. Vysokou váhu mají i pokuty v případě pozdních splátek. Někteří poskytovatelé je mají tak vysoké, že mohou výrazně zdražit celý úvěr.

SMS půjčka ihned na účet má tu výhodu, že na začátku může být sjednána jako první půjčka zdarma. To znamená, že při včasném splacení klient za první půjčku zaplatí pouze základní poplatek za zprostředkování. Jedná se tak o jednu z nejlevnějších variant sjednání úvěru vůbec. Uzavřít jej lze s jednoduchým schvalovacím procesem i jako půjčku na OP.

Půjčka SMS ihned může být vyplacena na ruku i na bankovní účet. Půjčka na ruku má tu výhodu, že se peníze při zasílání nezdrží mezi dvěma bankami. Při zaslání na účet se zase nemusíte vůbec zvednout z gauče. Záleží na klientovi, jakou variantu si vybere. Ne každý z poskytovatelů ale nabízí obě možnosti.

Bezpečnost a rizika SMS půjčky 👮

Pokud klient sjedná ověřený licencovaný úvěr, jeho jedinou starostí je včasné splacení všech závazků. V opačném případě je rizikem především jednání poskytovatele. Ti, kteří nedisponují licencí od ČNB nemusí dodržovat zákonné podmínky. Může se tak stát, že uzavřete smlouvu s lichvářem, který po vás neuhrazené dluhy bude vybírat nevhodným způsobem.

Splácení SMS půjčky do výplaty je velmi benevolentní. Obvykle je nutné půjčenou částky splatit až do doby, kdy končí platnost smlouvy. Tu lze přitom sjednat i na dobu několika let. Pokud klient nezvládne dostát svým závazkům, zadělává si na velké potíže. Nejeden poskytovatel se nebojí využít vysoké sankce za pozdní splátky. Ty mohou výrazně navýšit náklady na původně levně vypadající úvěr.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • velké množství lichvářských nabídek
  • v případě opožděných splátek velmi vysoké sankce
  • předčasné splacení nemusí být zdarma
  • možnost nárůstu dluhu na velmi vysokou částku

NÁŠ TIP: SMS půjčka láká k neustálému půjčování peněz. Mějte přehled o tom, kolik celkem dlužíte a zda zvládnete půjčenou částku bez problémů splácet.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

SMS půjčka ihned o víkendu je výborným finančním pomocníkem pro ty, kterým pravidelně nestačí jejich měsíční příjmy. Aby tyto finanční injekce nebyly nebezpečné, při vyhledávání vhodné nabídky je na místě využít online srovnávač. Ten šetří čas a zadarmo porovnává pouze ověřené nabídky přesně podle vašich představ. Po počátečním schválení žádosti vám k požádání o peníze stačí pouze mobilní telefon, přes který poskytovateli pošlete SMS.



Zdroje