[intro]

Proč si vzít půjčku se záznamem v Solusu v roce 2024

I lidé vedení v registru dlužníků SOLUS si občas potřebují půjčit. Na následujících řádcích se dozvíte, jak si půjčit bezpečně a co možná nejvýhodněji. Přes online srovnávač stačí vyplnit jen jeden formulář a máte téměř hotovo. Ke všemu porovná všechny dostupné finanční produkty za vás.

Klíčové vlastnosti půjčky se záznamem v Solusu 🔑

Půjčka se záznamem v Solusu je ryze nebankovní záležitostí. Banky vám jakožto dlužníkům zapsaným v registru peníze nepůjčí. Do Solusu se ovšem můžete dostat, i když dlužíte jen mobilnímu operátorovi nebo dopravnímu podniku. Když si chcete půjčit pár tisíc korun, doporučujeme navštívit online srovnávač, který vám podle vašich požadavků nabídne různé úvěry. Ten si tak sjednáte online během pár minut, ani nemusíte nikam chodit.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o půjčku se záznam v Solusu 🤔

Sjednání půjčky se záznamem v Solusu je rychlé, bez složité administrativy. Můžete si ji sjednat buď přes internetové stránky úvěrové společnosti nebo přes zprostředkovatele. Zkuste si zadat, kolik si chcete půjčit a na jak dlouho. Online srovnávač vám nabídne vhodné půjčky a přehledně vám je porovná podle nejdůležitějších kritérií.

Poté vyplníte online formulář, doložíte 2 doklady totožnosti (OP, řidičák, rodný list, zbrojní průkaz či cestovní pas) a potvrzení o výši pravidelných příjmů. Podnikáte-li jako OSVČ, většinou předkládáte daňové přiznání za předcházející rok.

NÁŠ TIP: Před sjednáním půjčky si připravte soupis pravidelných výdajů. Instituci totiž může zajímat, jak vysoké máte pravidelné měsíční výdaje.

Kdy je půjčka se záznamem v Solusu ideální volbou 🕔

Půjčka se záznamem v Solusu je vhodným typem půjčky pro dlužníky, kteří již nějaké finanční instituci dluží, a přesto si potřebují pár tisíc korun půjčit na nutné výdaje. Někteří lidé si půjčují na opravu domácího spotřebiče, jiní na léky a někdy si žadatelé obstarávají peníze na zaplacení složenek.

4 hlavní výhody, které s k dané půjčce váží:

  • online sjednání úvěru do pár minut
  • rychlé půjčky
  • půjčka v hotovosti i na účet
  • lze si půjčit již od 500 Kč

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší půjčku se záznamem v Solusu ⚖️

Jak efektivně porovnávat jednotlivé finanční produkty mezi sebou? Vždy se soustřeďte na úrok, výši RPSN sazby, poplatků a na nabízené bonusy. Je dobré si prověřit poskytovatele půjčky, jestli má k půjčování peněz licenci od České národní banky.

Půjčka se záznamem v Solusu je půjčkou bez registru, ale zároveň to může být rychlá půjčka na OP. Úvěrový registr Solus však není jediným registrem pro dlužníky. Lehce se dostanete také do registrů BRKI, NRKI a dalších. Bez registru i na občanský průkaz si půjčíte maximálně několik tisíc korun, ale za vysoké úroky. Často navíc tento typ úvěru nabízejí lichváři.

Pokud si chcete půjčit třeba na rozjezd podnikání nebo rekonstrukci bytu, doporučujeme půjčku od soukromé osoby. Ty někdy půjčují výhodně a navíc se dá s konkrétním člověkem vždy domluvit na odložení nebo snížení splátky.

I půjčka do výplaty je velmi oblíbená. Půjčíte si pár tisíc korun a při příští výplatě je splatíte. Avšak znovu musíte počítat, stejně jako u každé půjčky bez registru, s vysokými úroky i poplatky. Nebezpečná je půjčka na směnku od lichváře nebo od kohokoliv jiného. Půjčka na směnku je zákonem zakázaná od roku 2013.

Bezpečnost a rizika půjčky se záznamem v registru 👮

Nikdy nepodepisujte smlouvu se společností, která na vás vyvíjí nátlak, ať písemný nebo slovní. Také si dávejte pozor na půjčky s vysokou RPSN sazbou, i v tomto případě může jít o podvodnou společnost. Abyste si půjčili bezpečně, nechte si porovnat půjčky od srovnávačů půjček. Přes ně si také úvěr rovnou sjednejte. Online srovnávač často nabízí výhodnější podmínky než úvěrová společnost.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • hrozí, že natrefíte na lichváře
  • při nesplácení půjčky zaplatíte vysoké sankce
  • při ručení nemovitostí o ni můžete přijít, nebudete-li včas půjčku splácet
  • pád do dluhového kolotoče

NÁŠ TIP: Jak se vyhnout tomu, aby se vaše jméno dostalo do registru dlužníků? Sjednejte si pojištění schopnosti splácet. Když se náhodou ocitnete bez práce nebo na nemocenské, budou splátky hrazeny právě z tohoto pojištění.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Půjčka s registrem Solus je typem nebankovního a často i krátkodobého úvěru. Úvěr si sjednáte online po vyplnění 1 formuláře. Abyste si půjčili bezpečně, od solidní společnosti, využijte online srovnávače. Během 5 minut vyplníte formulář a vyčkáte na schválení své žádosti. To nezabere déle než pár desítek minut, proto můžete mít peníze k dispozici ještě dnes.



Zdroje