[intro]

Proč si vzít půjčku na cokoliv v roce 2024

Chcete si půjčit bez toho, aniž byste byli omezováni účelem vypůjčených peněz? V tom případě si třeba ještě dnes sjednejte jakoukoliv neúčelovou půjčku. Stačí vyplnit jeden online formulář, doložit dva platné doklady totožnosti, potvrzení o příjmu a máte hotovo. Věnujte však zvýšenou pozornost bezpečnosti a půjčujte si jen od ověřených společností s licencí od České národní banky. Jak si bezpečně vybrat půjčku?

Klíčové vlastnosti půjčky na cokoliv 🔑

Půjčka na cokoliv je dostupná u banky i nebankovní společnosti. Sjednáte si ji pohodlně online a využijete ji, na co potřebujete. Půjčíte si již od 500 Kč, ale klidně i vyšší desítky tisíc korun. Půjčit si dokonce můžete i v hotovosti. Půjčky na ruku využívají zejména lidé, kteří nevlastní žádný bankovní účet. Zároveň může jít o půjčku krátkodobou (se splatností do 1 roku), ale i střednědobou (se splatností do 10 let).

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o půjčku na cokoliv 🤔

Půjčka na cokoliv ihned k dispozici je dostupná přímo v bance, u nebankovní společnosti nebo přes online srovnávače. Online srovnávače vám půjčky porovnávají zdarma a nezávisle a navíc se soustředí jen na firmy s licencí od ČNB. Ke všemu disponují telefonními operátory, kteří vám mohou v případě potřeby pomoci. Nejlevnější půjčka na cokoliv je dostupná právě přes srovnávače, ty pro vás vyberou skutečně nejvýhodnější půjčku.

Při vyplňování jednotného online formuláře budete potřebovat 2 doklady totožnosti (občanka, řidičák, rodný list, cestovní pas, zbrojní průkaz) a též potvrzení od svého zaměstnavatele o výši vašich pravidelných příjmů. Společnost si vás následně ověří v registrech dlužníků, tedy jestli nemáte negativní záznam např. v Solus, BRKI či NRKI.

NÁŠ TIP: Chcete získat půjčku za lepší úrok? Zaplaťte všechny své předchozí půjčky a dluhy, například vůči telefonnímu operátorovi nebo dopravnímu podniku.

Kdy je půjčka na cokoliv ideální volbou 🕔

Výhodná půjčka na cokoliv je ideální ve chvíli, kdy potřebujete peníze na nájem či rekonstrukci bydlení, na složenky nebo na léky, ale také třeba na rekvalifikaci nebo na nový automobil. Lidé si půjčují i na založení firmy nebo třeba na vzdělání.

4 hlavní výhody, které se k dané půjčce váží:

  • online sjednání do pár minut
  • žádná složitá administrativa
  • neúčelová půjčka na cokoliv
  • různé délky splatnosti

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší půjčku na cokoliv ⚖️

Podle čeho vybírat půjčku? Soustřeďte se zejména na úrok, výši RPSN sazby, výši poplatků a též na nabízené bonusy. Těmi mohou být předčasné splacení půjčky zdarma, odpuštění jedné splátky nebo možnost si zdarma splátky snížit nebo odložit.

Půjčka 150 000 Kč také nemusí být žádný problém, je dostupná jako půjčka online či třeba i jako nebankovní půjčka. Vybrané společnosti vám půjčí 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a sjednáte si ji odkudkoliv přes internet.

Půjčka od soukromé osoby je vhodná pro ty, kdo se chystají rekonstruovat nebo shánějí peníze na podnikání. Ale mějte se na pozoru, soukromé osoby nemívají licenci k půjčování peněz, proto můžete půjčku vysoce přeplatit.

Půjčka do výplaty ve výši několika tisíc korun je rovněž oblíbená. Myslete však na to, že většina solidních firem s licencí od České národní banky upřednostňuje žadatele, kteří mají se svým zaměstnavatelem uzavřenou smlouvu na dobu neurčitou. Půjčka – smlouva na dobu určitou bývá opatřena vyššími úroky a poplatky, protože nejste pro věřitele dostatečně bonitní.

Bezpečnost a rizika půjčky na cokoliv 👮

Ze všeho nejdůležitější je, abyste se vyhnuli lichvářským společnostem. Nikdy na sebe nenechte vyvíjet slovní ani písemný nátlak. Vyhýbejte se společnostem, které poskytují půjčku s RPSN nad 100 %. Také nikdy neplaťte žádné poplatky před podpisem smlouvy. Vždy si zkontrolujte, aby měl váš věřitel licenci k půjčování peněz.

Chcete vědět, kolik budete splácet, jak dlouho a o kolik půjčku přeplatíte? Zadejte do internetového vyhledávače půjčka na cokoliv kalkulačka a využijte úvěrovou kalkulačku. Tak předejdete riziku nesplácení půjčky.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • vysoké sankce za pozdní splácení půjčky
  • v případě zastaveného majetku o něj můžete přijít
  • vysoké úroky a poplatky, které vám půjčku výrazně navýší
  • někdy se musíte popasovat s extrémně krátkou dobou splatnosti

NÁŠ TIP: I rychlá půjčka na cokoliv v řádech nižších tisíců korun se vám může vymstít. Nebudete-li mít na její splacení, sankce a poplatky vás mohou zahnat do finanční tísně. Proto si sjednejte pojištění schopnosti splácet.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Výhodná půjčka na cokoliv je dostupná online vyplněním 1 formuláře. Půjčíte si již od 500 Kč a navíc nejste vázání žádným účelem. Při výběru bezpečné půjčky si nechte vypomoci od online srovnávačů. Porovnají vám finanční produkty rychle a pouze od společností s licencí od ČNB. Také vám dokážou doporučit ten nejvhodnější úvěr přímo pro vás.



Zdroje