[intro]

Proč si vzít půjčku 500 000 Kč v roce 2024

Potřebujete si půjčit na rekonstrukci bydlení, na vzdělání pro své děti nebo třeba na rozjezd podnikatelských aktivit? Půjčit si můžete samozřejmě u banky, ale když se svou žádostí neuspějete, využijte nebankovní instituce. Na následujících řádcích vám prozradíme, jak nenaletět podvodníkům a jak si půjčit výhodně a současně bezpečně.

Klíčové vlastnosti půjčky 500 000 Kč 🔑

Půjčka 500 000 Kč může být bankovního i nebankovního charakteru. Obvykle je úvěr 500 000 Kč opatřen splatností do 6 až 8 let, což znamená, že jde o střednědobou půjčku. Také lze vybírat mezi účelovým a neúčelovým úvěrem. Neúčelové půjčky bývají z hlediska úroků a poplatků dražší než účelové. Nebankovní půjčka do 500 000 Kč je dostupná po internetu, vyplněním 1 formuláře. Abyste však půjčku získali, musíte být dostatečně bonitní.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o půjčku 500 000 Kč 🤔

O půjčku si požádáte online – přes mobil, počítač či tablet. Vyplníte žádost a doložíte potřebné doklady – občanku, řidičák, rodný list, cestovní pas nebo zbrojní průkaz. Též musíte předložit potvrzení o vašich příjmech. Budete-li ručit movitým či nemovitým majetkem, připravte si list vlastnictví k dané věci.

Až žádost odešlete, úvěrová společnost si vás prověří skrze registry dlužníků, jestli nemáte nějaký negativní záznam. Též si pomocí chytrých nástrojů, například Telco Score, ověří vaši bonitu.

NÁŠ TIP: Máte-li nějaký předchozí dluh, nejprve ho uhraďte. Čím méně jste pro úvěrovou společnost bonitní, tím vyšší úroky a poplatky vám nastaví.

Kdy je půjčka 500 000 Kč ideální volbou 🕔

Nebankovní půjčka 500 000 Kč je ideální pro žadatele, kteří si potřebují půjčit větší finanční obnos na rekonstrukci bytu nebo domu. Též se hodí pro ty, kterým chybí několik stovek tisíc korun na nákup pozemku či bytu, případně peníze mohou využít například na rozjezd své firmy.

4 hlavní výhody, které se k dané půjčce váží:

  • rychlé online sjednání
  • neúčelová půjčka, kterou lze využít na cokoliv
  • různé délky splatnosti
  • půjčku lze získat i bez zástavy

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší půjčku 500 000 Kč ⚖️

Jak porovnávat jednotlivé půjčky mezi sebou? V potaz berte především kritéria jako výše úrokové sazby, RPSN, výše poplatků a sankcí a také nabízené bonusy. Úvěry si můžete porovnat sami, nebo využijete některý z online srovnávačů, který porovnává půjčky rychle a nezávisle. Zároveň nabízí výhodnější podmínky pro sjednání úvěru.

Oblíbená je například půjčka bez registru, proto je dostupná i půjčka 500 000 Kč bez registru . Půjčíte si bez toho, aniž by si vás věřitel ověřoval skrze registry dlužníků. Tímto způsobem však půjčují zejména společnosti bez licence k půjčování peněz. Proto pravděpodobně půjčku vysoce přeplatíte. Stejně tak je k dispozici i půjčka bez doložení příjmů 500 000 Kč , ale v tomto případě bude nutné ručit movitým či nemovitým majetkem.

Populární jsou též půjčky od soukromé osoby. Soukromé osoby vám půjčí na rekonstrukci bytu nebo domu, ale i na rozjezd podnikání. Svůj podnikatelský plán však musíte velmi dobře vysvětlit a také zdůvodnit. Soukromé osoby však nemívají licenci k půjčování peněz.

SMS půjčka online je též žádaným úvěrovým produktem. Půjčíte si odesláním 1 SMS v požadovaném tvaru. Přes SMS si však půjčíte maximálně několik stovek nebo tisíc korun a za velmi vysoký úrok i vysoké poplatky.

Bezpečnost a rizika půjčky 500 000 Kč 👮

Je možná půjčka 500 000 Kč bez zástavy ? Ano, ale musíte být dostatečně bonitní. To znamená, že je zapotřebí prokázat odpovídající příjem a zároveň nesmíte mít žádné jiné dluhy po splatnosti. Pokud budete ručit majetkem, protože nemáte dostatečně vysoký příjem nebo nějakou svou vlastní finanční rezervu, může se stát, že o majetek přijdete.

Chcete si půjčit od věřitele ve vašem okolí? Zajdete do vyhledávače například Půjčka Karlovy Vary či jiné město a vyberte si z nabízených věřitelů. Anebo vsaďte na jistotu a poohlédněte se po půjčce na online srovnávačích. Porovnávají půjčky pouze od ověřených úvěrových společností s licencí od ČNB. Tudíž máte jistotu, že se neupíšete lichvářům.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • v případě ručení majetkem existuje riziko, že o něj přijdete
  • vysoké sankce za porušení úvěrové smlouvy
  • můžete se dostat do exekuce
  • takto vysoké úvěry poskytují také lichváři

NÁŠ TIP: Zjistěte, kolik budete měsíčně splácet a jak dlouho. Zadejte do internetového vyhledávače půjčka 500 000 kalkulačka a vypočítejte si, kolik si můžete reálně půjčit.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Půjčka 500 000 Kč je dostupná u bank i u nebankovních institucí. Spadá buď do střednědobých nebo dlouhodobých úvěrů, tudíž ji splácíte déle než rok, ale klidně i 10 let a více. Půjčku si lze sjednat online bez složitého administrativního vyřizování. Dejte si bedlivý pozor na lichvářské firmy a čtěte si na vámi vybraného věřitele recenze od předchozích dlužníků. Též si ověřte, že splňuje zákonné podmínky a disponuje licencí ČNB.



Zdroje