[intro]

Proč si vzít nejlevnější půjčku v roce 2024

Chcete si půjčit peníze za co nejnižší cenu? Pro bonitní žadatele, kteří mají dostatek financní, je možné sjednat si nejlevnější půjčku na trhu. Tuto půjčku získáte od ověřených poskytovatelů poměrně rychle. Navíc za ni nezaplatíte na poplatcích, sankcích či roční úrokové sazbě ani o korunu navíc. Na co ještě čekáte? Zapněte si online srovnávač a začněte hledat úvěr přesně pro vás.

Klíčové vlastnosti nejlevnější půjčky 🔑

Aby byla půjčka nejlevnější, musí i žadatel nabídnout poskytovateli jistotu včasného splacení. Tu doloží svou bonitou. Čisté registry dlužníků a pravidelné příjmy v dostatečně vysoké míře jsou přesvědčujícím ukazatelem. Nejlevnější půjčky mohou nabízet i lichváři a další neověření poskytovatelé. U nich je nutné mít se na pozoru. Nikdy nevíte, kdy z vás chce takový poskytovatel pouze vytáhnout co nejvíce peněz. Nejideálnější variantou je sjednání ověřeného úvěru. Vyhnout byste se naopak měli podvodným půjčkám.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o nejlevnější půjčku🤔

Nejlevnější půjčky jsou nabízeny bonitním klientům ověřenými bankovními i nebankovními společnostmi. K nim se člověk bez starostí, zadarmo a rychle dostane prostřednictvím online srovnávače. Na začátku stačí vyplnit krátký formulář. Ihned poté můžete začít vybírat tu nejlepší nabídku přesně podle vašich představ. Nejlevnější půjčka nemusí být nutně nebezpečnou. Musíte ale vědět, jak na to.

Abyste na peníze nečekali zbytečně dlouho, podpořte rychlé schválení žádosti. Toho lze docílit předložením všech potřebných dokladů a informací. Mezi ně patří:

  • osobní a kontaktní údaje
  • potvrzení o pravidelných příjmech
  • u půjček na účet číslo bankovního účtu
  • u cizinců potvrzení o trvalém nebo dlouhodobém pobytu

NÁŠ TIP: Pokud jste Slovákem, sáhněte po výhodnějším úvěru přímo pro občany Slovenské republiky.

Kdy je nejlevnější půjčka ideální volbou 🕔

Nejnižší půjčka je vhodná pro ty žadatele, kteří na její vyplacení nutně nespěchají. Protože ověření poskytovatelé kontrolují bonitu žadatele, může se celý proces o pár hodin až dní protáhnout. Zároveň se ale jedná o natolik výhodnou a levnou formu úvěru, že se vyplatí tento čas navíc obětovat. Klient si díky své bonitě může půjčit poměrně vysoké množství peněz. Následně již záleží pouze na něm, na co je využije.

U bonitních klientů se vyplatí peníze použít na investice do budoucna, nákup cenných papírů, pozemku nebo uměleckého díla. Aby tyto investice mohly být ještě výhodnější, vyplatí se při žádosti doložit i ručení za úvěr majetkem nebo třetí osobou. I díky tomu získáte levnější formu úvěru.

4 hlavní výhody, které s k dané půjčce váží:

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší nejlevnější půjčku ⚖️

Na první pohled se může jednat o nejlevnější půjčku. Pokud se ale zaměříte na sankce za pozdní splátky, může se vše rázem změnit. Nejenom sankce, také bezpečnost nabízených služeb je zásadní. Tu lze zajistit sjednáním úvěru, který je licencován a tedy kontrolován Českou národní bankou.

Mezi na pohled nejlevnější půjčku, která je ve skutečnosti velmi rizikovou, může patřit půjčka na směnku. Tyto úvěry jsou nelegální. Zpravidla jsou sjednávány s lidmi, kteří jsou ve velmi špatné finanční situaci a nikdo jiný jim peníze půjčit nechce. Aby lichváři nalákali nové klienty, mohou nabízet i nejlevnější půjčku.

Nejlevnější půjčkou může být, kvůli nutnosti doložit vysokou bonitu, i účelová půjčka na auto. Ta je za nízké úrokové sazby i další poplatky nabízena lidem s dostatečně vysokými a pravidelnými příjmy. Žadatelé nesmí mít záznam v registru dlužníků a za úvěr často ručí i majetkem nebo třetí osobou.

Nejlevnější půjčka u banky i mimo ni je často solidní formou úvěru, která je spojena s velmi nízkými náklady. U nebankovních poskytovatelů je možné sjednat o něco dražší úvěr. A sice půjčku bez pravidelných příjmů nebo mini půjčka bez registru. Za tyto půjčky zaplatíte více a navíc si musíte dávat pozor i na svou bezpečnost. Dražším úvěrem je i SMS půjčka na mateřské.

Bezpečnost a rizika nejlevnější půjčky 👮

Ne vždy je nejlevnější půjčka nabízena bankami a dalšími ověřenými společnostmi. Pozor si tak dejte na solidnost nabízených služeb. Ideální je, když klient vybírá pouze přes online srovnávač. Ten zajistí, že se k vám dostanou pouze ověřené nabídky s licencí od České národní banky.

Nedávejte vždy na první dojem. To, že úvěr vypadá jako nejlevnější půjčka , nemusí být pravda. Často se setkáváme s nabídkami, které se výrazně zvýší kvůli extrémně vysokým sankcím. U neověřených poskytovatelů nejsou ničím neobvyklým ani skryté poplatky či nutnost uhradit peníze navíc za předčasné splacení úvěru.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • vysoké sankce za pozdní splátky
  • skryté poplatky ve smlouvě
  • množství neověřených a lichvářských nabídek
  • poplatky za předčasné splacení úvěru

NÁŠ TIP: Při uzavírání neověřeného úvěru si do detailu přečtěte všechny náležitosti podepisované smlouvy. A to i text psaný malým písmem.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Nejlevnější půjčka zajistí, že si můžete peníze půjčit velmi levně a také rychle. Navíc se, díky vyhledávání přes online srovnávač, nemusíte obávat nebezpečného jednání poskytovatelů. Ti, kteří mají licenci ČNB, vám peníze nabídnou levně i bezpečně. Následně je jen na vás, k jakému účelu půjčené finance použijete.



Zdroje