[intro]

Proč si vzít nebankovní půjčku online v roce 2024

Chcete si bezpečně a rychle půjčit peníze? Odhoďte zažité předsudky stranou a sjednejte si nebankovní půjčku online. I ta může být nabízena ověřenými poskytovateli. Je jenom potřeba vědět, jak se vyhnout rizikovým nabídkám. Právě proto jsme tu my a naše tipy a rady. Abyste se při vyhledávání poskytovatele zbytečně nenadřeli, využijte online srovnávač. Ten všechny nabídky zadarmo porovná za vás.

Klíčové vlastnosti nebankovní půjčky online 🔑

Nebankovní půjčka online již dávno není nabízena jenom neověřenými a nebezpečnými lichváři. V dnešní době je možné sjednat i nebankovní avšak řádně licencovaný úvěr od společností, které jsou kontrolované Českou národní bankou. Ten je navíc:

  • možné sjednat online z pohodlí domova
  • s vyplacením do několika hodin od podání žádosti
  • nabízen jako nebankovní půjčka na ruku nebo na bankovní účet
  • poskytován bonitním klientům i lidem ve zhoršené finanční situaci

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o nebankovní půjčku online 🤔

Sjednání nebankovní půjčky online předchází nalezení vhodné nabídky. Tento proces si každý ze zájemců o půjčení peněz může ulehčit využitím online srovnávače. Ten zadarmo a během krátké chvilky představí ověřené a bezpečné úvěry. Poté, co si z vygenerovaného seznamu vyberete poskytovatele, jedním kliknutím se dostanete na jeho webové stránky. Zde již stačí vyplnit nebo doložit:

  • osobní a kontaktní údaje
  • kopie dvou platných dokladů totožnosti
  • potvrzení o pravidelných příjmech – u OSVČ daňové přiznání, u zaměstnanců výplatní páska nebo výpis z bankovního účtu
  • u cizinců potvrzení o dlouhodobém nebo trvalém pobytu

NÁŠ TIP: Pokud máte negativní záznam v některém z registru dlužníků, informujte se o možnosti výmazu vašeho jména.

Kdy je nebankovní půjčka online ideální volbou 🕔

Sjednání nebankovní půjčky online je vhodné v případě, kdy peníze potřebujete ideálně okamžitě. Díky zaslání žádosti přes internet a možnosti získat peníze na účet, celý proces nemusí trvat ani 24 hodin. Nečekané finanční výdaje tak můžete uhradit téměř okamžitě poté, co se o nich dozvíte.

Mezi nejčastější náklady, které jsou z okamžitých půjček hrazeny, patří například zaplacení doplatku na energie či výdaje spojené se stěhováním. Nejeden člověk sáhne po úvěru i ve chvíli, kdy se stěhuje a musí zaplatit majiteli bytu kauci, na kterou nemá dostatek financí. Krátkodobé půjčky jsou hojně využívány i na úhradu oprav.

4 hlavní výhody, které s k dané půjčce váží:

  • rychlé vyplacení peněz do několika hodin od podání žádosti
  • sjednání z pohodlí domova
  • možnost vybrat si způsob vyplacení
  • ověřené nebankovní úvěry

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší nebankovní půjčku online ⚖️

U nebankovních půjček myslete především na svoji bezpečnost. Přednost dejte ověřeným nabídkám, jejichž činnost je kontrolována Českou národní bankou. Nezapomínejte ani na náklady spojené s úvěrem. Využití možnosti nebankovních půjček srovnání online a detailním přečtením smlouvy se můžete vyhnout skrytým poplatkům nebo extrémně vysokým sankcím, jejichž výše porušuje zákon.

Online nebankovní půjčka je sjednána přes internet. Další možností, jak úvěr uzavřít, je osobní navštívení pobočky. Každá z variant má svá pozitiva i negativa. Sjednání z pohodlí domova láká především žadatele, kteří již mají o všech informacích jasno. Vyplnění žádosti na pobočce je oblíbené u bankovní půjčky pro důchodce.

V dnešní době není ničím neobvyklým, že si klienti půjčí vyšší částky peněz přes internet. Dlouhodobé úvěry je možné sjednat i jako účelovou půjčku.. Ta zajistí, že při doložení ručení i vysokých pravidelných příjmů, můžete peníze půjčit velmi výhodně. Je ale nutné následně doložit i doklad o provedené koupi.

Ne každá z nebankovních půjček je ale férovou, výhodnou, natož bezpečnou. Zároveň platí, že ne každý poskytovatel půjčí peníze každému. V případě, že máte dluhy a nedostatečně vysoké příjmy, objevit se může riskantní půjčka na směnku. Ta je nejen velmi drahá, ale také extrémně nebezpečná. Nikdy totiž nevíte, kdy se změní majitel směnky a tedy i člověk, kterému peníze dlužíte.

Bezpečnost a rizika nebankovní půjčky online 👮

Ne každá nebankovní půjčka musí být rizikovou a nabízenou lichváři. Jak má ale klient zjistit, kdo ho chce podvést a kdo naopak jedná dle zákonných podmínek? Pokud víte jak na to, ověření bezpečnosti nabízených služeb není vůbec komplikované. Rizikům sjednání lichvářského úvěru se jednoduše vyhnete uzavřením licencované nabídky. Ty jsou kontrolovány Českou národní bankou a musí dodržovat zákon o spotřebitelském úvěru.

To, že sjednáte lichvářský úvěr neznamená, že po vás budou peníze vymáhány nebezpečnými způsoby. Nelicencované úvěry jsou spojeny i s dalšími hrozbami. Hned při podpisu smlouvy si můžete všimnout extrémně vysoké roční úrokové sazby či sankcí za pozdní splátky. Stejně tak se objevují i skryté poplatky nebo zvýšení nákladů na úvěr kvůli předčasnému splacení. Účtování těchto částek je ale nelegální.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • sjednání neověřeného úvěru
  • vysoké sankce pozdních splátek
  • nezákonné účtování poplatků
  • vymáhání dluhů po splatnosti

NÁŠ TIP: Lichvářům se vyhnete díky sjednání úvěru s licencí od České národní banky. Výhodné nebankovní půjčky nabízí pouze ověřené a licencované firmy.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Nebankovní online půjčka může být výhodným způsobem půjčení peněz stejně jako bankovní půjčka. Ale je nutné dodržet základní pravidla bezpečného sjednání úvěru. S těmi vám pomůže online srovnávač. Ten nezávisle a zadarmo srovná ověřené nebankovní úvěry přesně podle vašich požadavků a přání. I online nebankovní půjčka může být výhodným a bezpečným způsobem, jak si půjčit peníze.



Zdroje