[intro]

Proč si vzít hotovostní půjčku v roce 2024

Potřebujete si okamžitě půjčit pár tisíc korun? S hotovostní půjčkou žádný problém. S online srovnávačem vyberete ověřeného poskytovatele s licencí od České národní banky. Po vyplnění žádosti o úvěr jsou peníze na ruku okamžitě vyplaceny. Ať už je potřebujete na cokoliv, užít si je můžete již pár hodin poté, co se rozhodnete půjčku sjednat. S naší pomocí celý proces zvládnete jednoduše a bezpečně.

Klíčové vlastnosti hotovostní půjčky 🔑

Hotovostní půjčka je krátkodobým úvěrem, který peníze na ruku vyplatí ihned po schválení žádosti. Mezi poskytovatele se řadí ověřené bankovní a další licencované společnosti. Pro méně bonitní klienty je variantou uzavření nebankovního úvěru. Ten je stejně jako nebankovní půjčka bez potvrzení příjmu nabízen i lidem s nižší bonitou. Bohužel při sjednání těchto půjček můžete narazit i na podvodníky. Těm se vyhnete detailním pročtením smlouvy.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o hotovostní půjčku🤔

Žádost o půjčku vám nemusí zabrat dlouhé hodiny. Rychlé je i nalezení vhodného poskytovatele. Porovnání jednotlivých nabídek a vyvarování se nebezpečným úvěrům, chce dostatek času i energie. Nebo vsaďte na online srovnávač. Ten vám, dle krátkého formuláře, představí aktuální nabídky dle vašich požadavků. Navíc si můžete být jisti, že jsou všechny úvěry jsou od společností s licencí.

Poté, co si zvolíte vhodného poskytovatele, se zaměřte na vyplnění žádosti. Mějte dopředu připraveny kopie dvou dokladů totožnosti a ostatní dokumenty. Mezi nimi se může objevit například potvrzení od zaměstnavatele o příjmu nebo výplatní pásky, daňové přiznání v případě podnikatelů či jenom několik posledních výpisů z vašeho bankovního účtu. To, jaké doklady poskytovatel požaduje, záleží na něm.

NÁŠ TIP: K ověření totožnosti je online možné využít bankovní identitu (BankID). Osobně bývají potřeba jeden až dva doklady totožnosti.

Kdy je hotovostní půjčka ideální volbou 🕔

Potřebujete-li peníze okamžitě a nechce se vám na ně čekat, vsaďte na půjčku v hotovosti. Ta neřeší, na co chcete peníze využít. Někteří z poskytovatelů jsou ochotni peníze půjčit i lidem se zhoršenou bonitou. Nezajímají je jak nízké příjmy, tak ani vaše jméno objevující se v některém z registru dlužníků. Díky tomu si peníze můžete půjčit kdykoliv a skutečně na cokoliv.

Hotovostní půjčka na ruku je kvůli nízké částce často využívána k úhradě nečekaných výdajů. Mezi ně patří oprava rozbitého spotřebiče, pořízení nezbytného vybavení do bytu nebo zaplacení stávajících dluhů. Pokud jste si v minulosti sjednali vysoce nebezpečný úvěr a drahý s lichváři, vyplatí se sjednat si ověřenou půjčku a nebezpečný úvěr urgentně splatit.

4 hlavní výhody, které s k dané půjčce váží:

  • okamžité vyplacení peněz
  • využití půjčky na cokoliv
  • i pro žadatele se záznamem v registru
  • bez nutnosti ověřit pravidelné příjmy

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší hotovostní půjčku ⚖️

Při osobním uzavření úvěru je žadatel často pod časovým tlakem. Přesto přečtení smlouvy věnujte dostatek pozornosti. Zaměřte se na podmínky splácení úvěru. Zásadní není pouze výše sankcí, ale i možnosti odložení splátek či vytvoření splátkového kalendáře.

Hotovostní půjčka se objevuje v nabídce téměř každého nebankovního poskytovatele. To, kolik za úvěr celkem zaplatíte, záleží na vaší bonitě. Půjčka bez registru či bez pravidelných příjmů bývá schválena velmi benevolentně. Klient ale musí počítat s vyšší úrokovou sazbou i poplatky a sankcemi.

Na hotovostní půjčku od soukromé osoby se obraťte pouze v případě, že jste si zjistili reference bývalých klientů. Snadno se vám může stát, že naletíte podvodníkovi, který porušuje zákonem dané podmínky. Ničím neobvyklým není ani lichvářské jednání.

Hotovostní půjčka od nebankovních společností a soukromých osob může být výhodně uzavřena jako první půjčka zdarma. Ta je výhodná svou nízkou cenou. Pozor si ovšem dejte na datum splacení. Pokud jej nedodržíte, celkové náklady za úvěr extrémně vzrostou.

Bezpečnost a rizika hotovostní půjčky 👮

Před podpisem smlouvy věnujte dostatečnou pozornost informacím uvedeným v dokumentu. Zkontrolujte své osobní údaje. Zároveň se zaměřte na částku, kterou za půjčení peněz budete muset celkově zaplatit. Problémovou může být výše sankcí při opožděných splátkách. U nelicencovaných bezbankovních půjčekse můžete setkat i s nutností zaplatit před vydáním peněz vysoký poplatek. Nakonec ale neobdržíte ani půjčku, ani poplatek.

Opožděné splátky mohou roztočit dluhovou spirálu. Neustále narůstající sankce zvyšují celkový dluh. U bonitních klientů je možné stanovit různé podmínky řešení pozdních splátek. Sankcím se pravděpodobně nevyhnete. Ve smlouvě může být po dohodě uvedena informace o změně výše splátek či nový splátkový kalendář.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • sjednání předraženého lichvářského úvěru
  • předčasné splacení je za vysoký poplatek
  • skryté poplatky ve smlouvě
  • nemožnost vyřešit nedostatek peněz splátkovým kalendářem

NÁŠ TIP: Při stanovení podmínek se ujistěte, že je ve smlouvě uveden způsob, jak bude řešeno případné opoždění splátek.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Okamžité půjčení peněz na ruku vám zajistí nebankovní hotovostní půjčka . Tu vám někteří poskytovatelé dovezou domů. Abyste neuzavřeli úvěr s podvodníkem, obraťte se na online srovnávač. Během pár minut a pár kliknutí se dozvíte zásadní informace o podmínkách sjednání. Jako bonus budete mít jistotu, že si vybíráte pouze z ověřených úvěrů s licencí od České národní banky.



Zdroje