[intro]

Proč si vzít půjčku v insolvenci v roce 2024

Ocitli jste se v insolvenci a nevíte kudy kam? Nebojte, půjčka v insolvenc i může být správnou volbou, jak se znovu postavit na nohy. Úvěr vám pomůže překonat těžké časy a pokrýt výdaje, na které už nestačíte. Pojďte se s námi podívat, jak půjčka v insolvenčním řízení funguje a kde si ji můžete sjednat?

Klíčové vlastnosti půjčky v insolvenci 🔑

Půjčka v insolvenci je speciálně navržena pro lidi, kteří procházejí insolvenčním řízením, ale potřebují rychlou finanční injekci. Nabízejí ji pouze nebankovní společnosti, kterých není tolik. Na druhou stranu díky benevolentnějším podmínkám a minimu papírování je půjčka v insolvenci dostupná opravdu pro každého. Navíc si můžete být jistí, že celý proces bude rychlý, přičemž peníze můžete mít na účtu i do pár minut.

Půjčky v insolvenci v hotovosti i na účet vám nabídnou:

  • Možnost získat peníze i v insolvenci
  • Minimum papírování a prověřování
  • Rychlé online sjednání z pohodlí domova
  • Peníze na ruku nebo půjčka na účet často už do 24 hodin
  • Flexibilní nastavení výše půjčky i doby splácení

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o půjčku v insolvenci🤔

Žádost o půjčku v insolvenci je hračka. Stačí využít náš chytrý vyhledávač půjček, který vám během chvilky pomůže najít tu nejlepší nabídku přesně pro vaši situaci. Pak už jen vyplníte online formulář, doložíte potřebné dokumenty a za pár hodin můžete mít peníze na účtu.

Celý proces je opravdu intuitivní a zvládne ho i naprostý laik. Navíc vám ušetří spoustu času a energie, kterou byste jinak strávili obíháním jednotlivých poskytovatelů. Ke sjednání budete potřebovat jen občanku, potvrzení o insolvenci a výpis z účtu.

NÁŠ TIP: U krátkodobých půjček se zaměřte hlavně na úrokové sazby. Uděláte si díky nim mnohem lepší obrázek, kolik na půjčce přeplatíte.

Kdy je půjčka v insolvenci ideální volbou 🕔

Život v insolvenci přináší spoustu výzev, ale i tak vás může překvapit nečekaný výdaj, který musíte rychle vyřešit. A přesně v takových situacích je krátkodobá půjčka v insolvenci možným řešením. Potřebujete třeba rychle opravit auto, zaplatit nájem nebo uhradit neodkladné veterinární ošetření vašeho domácího mazlíčka? Díky půjčce v insolvenci nemusíte odkládat důležité věci na později a můžete situaci vyřešit hned.

Navíc si můžete být jistí, že podmínky budou nastaveny tak, abyste zvládli splácení i při omezeném rozpočtu. Počítejte ale s tím, že si půjčku můžete sjednat až po skončení řízení a často budete mít k dispozici nízké částky k vypůjčení –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ k dispozici může být například půjčka 1500 Kč, půjčka 2 000 Kč nebo až půjčka 5000 .

4 hlavní výhody, které s k dané půjčce váží:

  • Vysoká dostupnost
  • Rychlé sjednání i vyplacení půjčky online
  • Jednoduché podání žádosti bez papírování
  • Flexibilní půjčka, která se vám přizpůsobí

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší půjčku v insolvenci ⚖️

Při výběru půjčky v insolvenci hotovosti či na účet je důležité důkladně porovnat různé nabídky a vybrat tu, která nejlépe odpovídá vaší situaci. Zaměřte se především na úrokové sazby, poplatky a délku splácení. Nebojte se také poskytovatelů zeptat na všechny detaily a podmínky, ať přesně víte, do čeho jdete.

Možnou alternativou může být například půjčka na účet, která vám zajistí rychlý přísun peněz bez zbytečného běhání po pobočkách. Vybírat přitom můžete mezi bankovními i nebankovními půjčkami. K dispozici je často půjčka 12 000 Kč a výše.

Pokud jste nezaměstnaní nebo máte nízký příjem, zkuste speciální půjčky pro nezaměstnané, které nabízí mírnější podmínky. Poskytovateli nemusíte dokládat své zaměstnání a často ani příjmy.

Pokud potřebujete finance opravdu rychle, je pro vás vhodná krátkodobá půjčka s vyplacením peněz do 24 hodin. Počítejte u ní s velmi krátkou dobou splatnosti, která se může pohybovat i v řádu několika dní.

Bezpečnost a rizika půjčky v insolvenci 👮

I když je půjčka na dům v insolvenci dobrým pomocníkem v nouzi, je třeba mít na paměti i možná rizika a nástrahy. Vždy si pečlivě prostudujte smlouvu a podmínky, ať přesně víte, k čemu se zavazujete. Zaměřte se především na skryté poplatky, sankce za nesplácení a případné dodatečné podmínky, které vám mohou zkomplikovat splácení.

Pokud si nejste něčím jistí, nebojte se zeptat a trvejte na jasných odpovědích. Vyhněte se také podezřele výhodným nabídkám od neověřených poskytovatelů, které často skrývají háček v podobě vysokých poplatků nebo nereálných podmínek splácení. Obraťte se raději na prověřené společnosti s dobrou pověstí a transparentními podmínkami.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • Extrémně vysoké úroky
  • Možné skryté poplatky
  • Krátká doba splatnosti
  • Časté predátorské praktiky

NÁŠ TIP: Pokud si chcete být jistí, že je vaše půjčka v insolvenci bezpečná a výhodná, využijte nezávislé srovnání na našem webu. Pomůžeme vám vybrat půjčku, která vám opravdu pomůže.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Okamžitá půjčka v insolvenci může být vhodným řešením vašich akutních finančních problémů, ale pouze pokud k ní přistupujete zodpovědně a s rozmyslem. S pomocí našeho průvodce a srovnávače si vyberete opravdu výhodnou půjčku. Vyvarujte se především neznámým poskytovatelům a vždy si předem spočítejte, kolik vás bude půjčka stát.



Zdroje