[intro]

Proč si vzít půjčku bez doložení příjmů v roce 2024

Máte nízký příjem na to, aby vám půjčku poskytla běžná banka? Nebo se aktuálně nacházíte bez stále práce? Půjčka bez doložení příjmů pro vás může představovat jednu z možností, neboť bankovní půjčka bez doložení příjmů možná není . Banky půjčují pouze bonitní klientele, tedy lidem s dostatečně vysokými a především pravidelným příjmy. Zjistěte, jak si půjčit výhodně a bezpečně od nebankovních společností.

Klíčové vlastnosti půjčky bez doložení příjmů 🔑

Nebankovní půjčky bez doložení příjmů poskytují soukromé úvěrové firmy nebo online zprostředkovatelé úvěrů. Při schvalování žádostí bývají mírnější, proto mají šanci obstarat si peníze i ti, kterým banka nepůjčí. Půjčíte si však maximálně několik tisíc korun na vysoký úrok i za vysoké poplatky a navíc s kratší dobou splatnosti.

4 klíčové parametry půjčky:

  • online sjednání
  • rychlé vyplacení peněz na účet nebo v hotovosti
  • není třeba dokládat příjem v podobě potvrzení od zaměstnavatele nebo daňového přiznání
  • půjčíte si maximálně nižší tisíce korun

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o půjčku bez doložení příjmů 🤔

O půjčku si požádáte u soukromé společnosti nebo přes online srovnávače. V případě druhé možnosti doložíte dva doklady totožnosti (občanka, řidičák, rodný list, zbrojní průkaz, cestovní pas) a vyplníte další potřebné údaje. Dále si úvěrová společnost zkontroluje, jestli nejste vedeni v některém z registrů dlužníků (Solus, BRKI, NRKI a další). Schválení půjčky většinou netrvá déle než několik minut.

Peníze vám úvěrová společnost zašle na bankovní účet (pak je nutné poslat ověřovací platbu ve výši 1 Kč nebo použijete bankovní identitu) či předá peníze na ruku v hotovosti. Vyzvednete si je také na benzínce, v trafice nebo sázkové kanceláři. Kurýr či obchodní zástupce společnosti vám půjčené peníze může dovézt až domů.

NÁŠ TIP: Nechte si porovnat půjčky online srovnávačem. Přehledně vám je srovná podle RPSN, úroků i poplatků. A když si přes něj rovnou úvěr sjednáte, budete mít jistotu, že jste si půjčili od společnosti s licencí od České národní banky.

Kdy je půjčka bez doložení příjmů ideální volbou 🕔

Půjčka pro začínající podnikatele bez příjmu je ideální ve chvíli, kdy si lidé půjčují na rozjezd podnikání, ale nemají vlastní zdroje. Někdy si půjčují na vybavení kanceláří, jindy na nájem nebo na nákup potřebného materiálu. Půjčka pro OSVČ bez doložení příjmů je však svázána s extrémně vysokými úroky a krátkou dobou splatnosti.

Ostatně všechny půjčky bez doložení příjmů jsou rizikové, ale lidé si občas potřebují půjčit i na zaplacení složenek. Též si někdy půjčují, aby měli na základní potraviny či výdaje za lékaře, na léky nebo na nový spotřebič či opravu automobilu.

4 hlavní výhody, které s k dané půjčce váží:

  • rychlé půjčky
  • půjčka na ruku i v hotovosti
  • dostupnost úvěrů včetně víkendů a svátků
  • neúčelový úvěr na cokoliv

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší půjčku bez doložení příjmů⚖️

Úvěr bez příjmů je dostupný výhradně u nebankovních firem. Jak jsme uvedli na začátku, vážou se k němu vysoké úroky a poplatky. To však ještě neznamená, že si nemůžete půjčit výhodně. Porovnávejte půjčky dle úroků a sazby RPSN, ale i dle poskytovaných bonusů (předčasné splacení zdarma, možnost si splátky odložit,…) nebo délky splatnosti.

Půjčka bez registru stejně jako nebankovní půjčky bez doložení příjmů patří mezi ty nejrizikovější. Poskytují je totiž zejména finanční žraloci, kteří se na vás snaží vydělat pomocí extrémně vysokých úroků a poplatků.

Půjčka pro dlužníky je opět dostupná taktéž u lichvářů. Půjčíte si maximálně několik tisíc korun, ale na velmi vysoký úrok i za vysoké poplatky. Splatnost půjčky bývá stanovena do 1 měsíce, někdy dokonce do 14 dnů nebo týdne.

Též je možná SMS půjčka bez doložení příjmů . Odešlete sms v požadovaném tvaru s potřebnými údaji a věřitel vám poskytne několik stovek korun, případně nižší tisíce. I v tomto případě počítejte se splatností do 1 měsíce. Možná je i půjčka pro studenty bez doložení příjmů , ale vždy si dobře rozmyslete, jestli půjčku zvládnete splatit. Když ji nemáte z čeho splácet, hrozí vám vleklé finanční problémy.

Bezpečnost a rizika půjčky bez doložení příjmů 👮

Když nemáte stálý příjem, někdy po vás úvěrovka (především lichváři) chce, abyste ručili svým movitým nebo nemovitým majetkem. U nebankovní půjčky ručení nemovitostí není nic neobvyklého, avšak pouze u vysokých půjček v řádech stovek tisíc korun a vyšších.

Ručení nemovitostí je vždy velmi nebezpečné. Nebudete-li půjčku splácet, o majetek přijdete. Stejně tak se při nesplácení můžete dostat do exekuce. Hrozí vám i osobní bankrot. Pečlivě si proto spočítejte, jestli pro vás úvěr nepředstavuje příliš rizikový závazek. Případně si sjednejte pojištění schopnosti splácet.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • riziko, že si půjčíte od lichváře
  • velmi vysoké úroky a poplatky, které vám půjčku výrazně navýší
  • při ručení majetkem o něj můžete na základě porušení úvěrové smlouvy přijít
  • když nemáte stálý příjem, pravděpodobně nebudete mít půjčku z čeho splatit

NÁŠ TIP: Je lepší, když se nejprve necháte zaměstnat. Nebo když alespoň budete pracovat na dohodu. Některé solidní společnosti půjčují i lidem ve zkušební době. Dostatečná finanční gramotnost je základem bezpečného půjčování.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Levné půjčky bez doložení příjmů neexistují. Lze si půjčit výhodně, ale stejně musíte počítat s vysokými úroky i poplatky, kvůli kterým půjčku vysoce přeplatíte. Na druhou stranu, pokud peníze skutečně potřebujete, můžete využít srovnávače půjček. Podle vámi zadaných kritérií pro vás vyberou skutečně tu nejvýhodnější půjčku a jen od společností s licencí od ČNB. Férová půjčka existuje, ale musíte vědět kde.



Zdroje