[intro]

Proč si vzít rychlou půjčku online v roce 2024

Rychlá půjčka online dostupná o víkendech i svátcích? Skutečně vybrané nebankovní společnosti poskytují i takový typ úvěru. Nevybírejte však unáhleně a vždy si zkontrolujte, zda má váš budoucí věřitel licenci k půjčování peněz. Vyhnete se tak případným problémům se společností nabízející nelegální půjčky. Též myslete na to, že čím jste bonitnější, tím lepší úrok od úvěrovky dostanete.

Klíčové vlastnosti rychlé půjčky online 🔑

Rychlá online půjčka je dostupná na internetu, na stránkách úvěrových firem nebo přes online srovnávače půjček. Obvykle se jedná o krátkodobou půjčku se splatností nejdéle do 1 roku. Půjčíte si stovky, ale též desítky tisíc korun na ruku i v hotovosti. Vyšší půjčky, například půjčka 1 milion korun, už vyžaduje náročnější administrativu. K tomu vám stačí jen 2 doklady totožnosti a potvrzení o výši vašich pravidelných příjmů. Půjčku si sjednáte 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Peníze vám na účet přijdou do pár hodin.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o rychlou půjčku online 🤔

Online rychlá půjčka je pro vás dostupná vyplněním přehledného a krátkého formuláře. Sjednat si ji můžete třeba přes online srovnávač půjček, který vám ověřené finanční produkty mezi sebou srovná podle nejdůležitějších kritérií. Vyplníte jenom své osobní údaje, doložíte dva doklady totožnosti (OP, řidičák, rodný list nebo např. cestovní pas) a potvrzení o příjmu. Podnikatelé dokládají daňové přiznání. Narazit lze i na půjčky pro studenty ihned na účet, půjčky pro nezaměstnané či půjčky pro ženy na mateřské apod.

NÁŠ TIP: Když si sjednáte půjčku přes online srovnávač, budete mít jistotu, že si půjčíte od prověřené společnosti s licencí od České národní banky.

Kdy je rychlá půjčka online ideální volbou 🕔

Rychlá půjčka online je přínosná pro všechny, které potkala nečekaná událost, a rychle si potřebují obstarat několik stovek nebo tisíc korun. Stejně tak ji ocení ti, kteří potřebují zaplatit složenky za energie, základní potraviny nebo třeba opravu domácího spotřebiče. Rychlé půjčky online jsou ale velmi drahé jak z hlediska úroků, tak i poplatků. Věřitelé si tak kompenzují rychlost, s jakou vám peníze poskytnou, a míru rizika.

4 hlavní výhody, které s k dané půjčce váží:

  • rychlé vyřízení půjčky online
  • peníze můžete mít na účtu ještě dnes
  • půjčka v hotovosti i na bankovní účet
  • žádná komplikovaná administrativa

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší rychlou půjčku online ⚖️

Při porovnávání rychlé půjčky online se zaměřte zejména na výši denního úroku, RPSN sazbu, výši poplatků za sjednání a vedení úvěru, výši poplatků za prodloužení půjčky nebo na poskytované bonusy (možnost předčasného splacení zdarma, první půjčka zdarma atd.). Nechcete-li porovnávat půjčky sami, využijte online srovnávače. Do pár vteřin vám půjčky porovnají a ještě vám nabídnou nejvhodnější úvěr přímo pro vás.

Půjčka bez registru též může být rychlou půjčkou online. Půjčí si i ti, kteří jsou vedeni v některém z registrů dlužníků (resp. mají negativní záznam). Lze si však půjčit maximálně pár stovek nebo několik tisíc korun a za velmi vysoké úroky a poplatky. Bez registru navíc půjčují jen společnosti bez licence k půjčování peněz.

Půjčka na ruku se bude hodit zejména těm žadatelům, kteří nemají vlastní bankovní účet, případně těm, kteří ho nepoužívají. O půjčku požádají online a peníze si vyzvednou na čerpací stanici, v trafice nebo v sázkové kanceláři. Též lze zařídit, aby vám kurýr či obchodní zástupce peníze dopravil až domů.

Ve chvíli, kdy si sjednáváte svou první půjčku, u vybraných společností máte šanci získat půjčku zdarma. Taková půjčka je poskytována bez úroků a mnohdy i bez poplatků za její sjednání a vedení. Lze si půjčit maximálně 10 000 Kč. Ve chvíli, kdy ale půjčku nebudete splácet, zaplatíte nejen sankce, ale doplatíte i úroky a všechny poplatky.

Oblíbené jsou též půjčky před výplatou bez registračního poplatku. Lidé si půjčí několik tisíc korun a přitom ani nemusejí zasílat věřiteli ověřovací platbu ve výši 1 Kč. Půjčka na OP ihned je též vhodná pro žadatele, kteří si chtějí půjčit jen pár tisíc korun, a nejlépe se zasláním peněz do několika desítek minut.

Bezpečnost a rizika rychlé půjčky online 👮

Když nebudete splácet, zaplatíte vysoké sankce i poplatky za prodloužení půjčky. Sjednaný úvěr se vám tak prodraží. Proto je dobré si sjednat například pojištění schopnosti splácet. Zároveň se ujistěte, že budete schopni půjčku splácet pravidelně a včas. Ujistěte se, že má váš věřitel licenci k půjčování peněz, jinak hrozí riziko, že se upíšete lichvářům.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • v případě nesplácení hrozí exekuce
  • tuto půjčku poskytují i nesolidní společnosti bez licence
  • při opoždění se splátkou zaplatíte vysoké sankce
  • v případě ručení majetkem existuje riziko, že o něj přijdete

NÁŠ TIP: Pořádně si přečtěte úvěrovou smlouvu, klidně i několikrát. Je velmi důležité, abyste porozuměli všem podmínkám. Pokud něčemu nerozumíte, požádejte o vysvětlení nebo poraďte s odborníkem přes finance. V případě potíží s věřitelem se obraťte na nezávislého finančního arbitra.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Půjčka online rychle poskytnutá na účet nebo v hotovosti je nebankovním finančním produktem, který si sjednáte do pár minut. Stačí vám k tomu jen 2 doklady totožnosti a potvrzení o příjmu. Pro srovnání půjček využijte online srovnávače, které fungují nezávisle, zdarma a nonstop. Navíc porovnávají produkty jenom od licencovaných společností.



Zdroje