[intro]

Proč si vzít půjčku ihned v roce 2024

Ráno vyplníte žádost o úvěr a o několik hodin později již můžete peníze utrácet. Takto rychle lze celým procesem projít díky bankovním i licencovaným nebankovním úvěrům. Půjčka ihned na bankovní účet nebo v hotovosti zajistí, že vás již nemusí trápit nečekané finanční výdaje. A to ani ve chvíli, kdy vaše situace není příliš příznivá.

Klíčové vlastnosti půjčky ihned 🔑

Největším přínosem půjčky ihned je její rychlost. Žadatelé o tento typ úvěru tak často netrápí, že si za půjčení peněz připlatí nejen na roční úrokové sazbě, ale i na poplatcích a případných sankcích. To je dáno často sníženou bonitou klientů, kteří nemají dostatečné příjmy nebo jsou už více zadlužení. Tito nebonitní žadatelé si peníze nejčastěji půjčují od soukromých subjektů. Variantou jsou i licencované úvěry od bank a dalších nebankovních společností.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Jak jednoduše požádat o půjčku ihned 🤔

Źádost o úvěr bývá u půjčky hned teď schválena téměř okamžitě. Pouze pár minut strávíte i nad vyplňováním žádosti. K ní se dostanete díky online srovnávači. Ten vám pomůže nalézt ověřeného poskytovatele, který peníze půjčuje legálně a bezpečně. Vyhledávání je zadarmo a součástí jsou i poradenské služby. Jedním kliknutím se poté, co vyberete nejvýhodnější půjčku, dostanete na webové stránky poskytovatele.

Aby schválení žádosti proběhlo skutečně rychle, je vhodné mít připravené všechny doklady, které je potřeba doložit. Variantou je i možnost sjednat půjčky pro Slováky s přechodným pobytem. Ti i ostatní musí předložit:

  • jeden až dva doklady totožnosti
  • potvrzení o pravidelných příjmech – výpis z bankovního účtu, výplatní páska, u OSVČ daňové přiznání
  • potvrzení o vlastnictví bankovního účtu
  • cizinci potvrzení o trvalém nebo dlouhodobém pobytu na území ČR

NÁŠ TIP: K ověření totožnosti potřebujete dva doklady. K doložení stačí, abyste je z obou stran vyfotili mobilním telefonem a nahráli do systému.

Kdy je půjčka ihned ideální volbou 🕔

Nečekané finanční náklady nejsou v domácnostech ani u jednotlivců ničím neobvyklým. Rozbitý spotřebič, dopravní nehoda, nemoc nebo doplatek za elektrickou energii jsou běžnou součástí našich životů. Právě v těchto chvílích se nejvíce hodí krátkodobá půjčka ihned schválená . Ta vám pomůže získat dostatek peněz na úhradu nečekaných nákladů, které by vás v budoucnu mohly přivést do finančních potíží.

4 hlavní výhody, které se k dané půjčce váží:

  • bez udání účelu půjčky
  • peníze v hotovosti nebo na bankovní účet
  • většinou jen krátkodobé půjčky
  • bonitní klienti mohou úvěr sjednat u domovské banky

“Sazby nebankovních půjček až na pár výjimek odpovídají jejich rizikovosti, a navíc zmizely astronomické sankce za nesplácení.“

Daniel Hůle, expert na půjčky z neziskové organizace Člověk v tísni

Porovnání nabídek: Jak vybrat nejlepší půjčku ihned ⚖️

Při hledání půjčky na účet ihned vás tlačí čas. Snadno tak můžete přehlédnout zásadní informace. Bonitní lidé se problémům mohou vyhnout při sjednání úvěru s licencí od ČNB. Další možností je posouzení solidnosti poskytovatele dle recenzí bývalých klientů. Množstvím nabídek se to na trhu jen hemží. Vyplatí se tak vsadit na online srovnávač a ušetřit si čas i energii při složitém hledání.

Půjčka všem ihned může být variantou SMS půjčky. Její prvotní schválení může trvat pár hodin až dní. Pokud je žádost schválena, následně se klient k penězům dostane již do několika minut. Stačí, aby zaslal poskytovateli SMS v předem domluveném tvaru. Nejenže tak získá peníze ihned, zároveň o ně může zažádat kdykoliv, kdy je potřebuje.

Půjčka ihned se řadí i mezi nebankovní půjčky a půjčky od soukromých osob. U nich je na místě obezřetnost a kontrola solidnosti poskytovatele. Variantou rychlého sjednání je uzavření krátkodobého úvěru s domovskou bankou. Ta ví o klientovi všechny podstatné informace. Snadno mu tak peníze půjčí ještě v den, kdy o ně požádá.

Půjčka od soukromé osoby je klasickou formou úvěru ihned. Soukromé osoby nekontrolují bonitu žadatele. Zásadní je pouze ověření jeho totožnosti. Úvěry, které bonitu kontrolují, jsou například účelové půjčky. U nich je často nutné i ručení majetkem či třetí osobou. Mezi takové úvěry se řadí i půjčka s ručením auta.

Bezpečnost a rizika půjčky ihned 👮

Okamžité sjednání úvěru nedává člověku dostatek času na uzavření promyšlené půjčky. To v budoucnu může vést k nejedné finanční komplikaci. Ještě než jakoukoliv smlouvu podepíšete, mějte jistotu, že jste se informovali o všem, co se ve smlouvě uvádí. Úvěrový trh je plný licencovaných nabídek, ale také neověřených poskytovatelů.

Neobvyklým nejsou ani extrémně vysoké sankce za pozdní splátky. Těm se vyhnete v případě sjednání licencovaného úvěru, který musí dodržovat zákonem danou maximální možnou výši sankcí. Stejně tak dle zákona není možné účtovat poplatek za předčasné splacení. U neověřených poskytovatelů je i tento náklad častou součástí úvěrové smlouvy.

4 největší rizika, která se k dané půjčce váží :

  • vysoké sankce u první půjčky zdarma
  • za předčasné splacení může být účtován vysoký poplatek
  • na úvěrovém trhu spousta nesolidních podnikatelů
  • nedostatečný čas na kontrolu všech náležitostí

NÁŠ TIP: Za předčasné splacení po vás dle zákona nesmí být vyžadována ani koruna. Pečlivě si rozmyslete, zda s takovým poskytovatelem chcete úvěr uzavírat.

Na vlastní kůži jsme otestovali krátkodobé půjčky na účet

A vznikl tak zcela unikátní průzkum půjček v Česku. Zaměřili jsme se na více než 40 parametrů v 5 kategoriích od Ceny, Rychlosti, Transparentnosti, Férovosti a Dostupnosti.

Závěrečné doporučení

Některé finanční náklady se neptají, zda na ně aktuálně máte dostatek peněz ve svém domácím rozpočtu. Abyste se vyhnuli problémům při uzavírání úvěru mějte oči otevřené. Online srovnávač vám zajistí Českou národní bankou kontrolované nabídky. Na vás je zjištění, kolik za úvěr celkem zaplatíte. Platí přitom, že půjčka ihned na bankovní účet bonitním klientům nabízí levnou formu úvěru. A to s vyplacením ještě v den, kdy o úvěr požádáte.



Zdroje